Anket sonuçlarına göre, öğrenciler günde ortalama 4 saat cep telefonlarıyla çevrimiçi durumundalar. Arkadaşları ile beraber en sevdikleri markalar, en son satın aldıkları ürünler ve sevdikleri içerik üreticileri hakkında Whatsapp ve TikTok gibi uygulamalar üzerinden düzenli olarak birbirleriyle etkileşim kuruyorlar. Bununla beraber öğrencilere özel yapılan indirimleri sıklıkla araştırıyor birbirleri ile paylaşıyorlar. Öğrencilerin en çok öğrenci indirimi bekledikleri sektörler ise sırasıyla fast food, kahve ve market olarak sıralayabiliriz.
Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucuna göre de öğrencilerin yüzde 88’i bir alışveriş yapmadan önce hangi markanın indirim yaptığını sık sık takip ettiği ortaya çıktı. Yüzde 92’si de öğrenci indirimlerini kendi çevresiyle paylaşıyor. Öğrenciler sadece indirimlere göre değilde başka etkenlerden dolayı da belli bir markaya yönlenebiliyor. Öğrencileri yeni bir markayı denemeye motive eden diğer sebepler sırasıyla; yüzde 64 tüm kanallardan satın alabilme özgürlüğü, yüzde 51 zaman sınırı olmadan öğrenci indirimi olması, yüzde 49 iyi müşteri ve kullanıcı deneyimi ve yüzde 32 okuduğu okul ya da bölüme özel sunulan indirimler yer aldı.
Yapılan araştırma sonrasında yayımlanan raporun markalar açısından yaptığı değerlendirmeye göre ise öğrenci indirimi sunmak, satışlar üzerindeki doğrudan etkinin ötesinde olumlu bir marka imajına da katkıda bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 94’ü öğrenci indirimi uygulayan markadan tekrardan alışveriş yapıyor.