Aydın AK Parti'nin Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar kaleme aldığı makalesinde parti'nin mevcut İl Başkanı Gökhan Ökten ve yönetimine eleştiri bombardımanına tuttu.

Aydınpost'ta Ahmet Gözen'in tartışma ve gündem yaratan röportaj üzerinden mevcut İl Başkanı Gökhan Ökten'e ağır eleştiriler ve sert sorular yönelten Acar'ın Efeler Gazetesi’nde yayınlanan köşe yazısı AK Parti başta olmak üzere Aydın siyasetinde büyük dikkat çekti.

Acar’ın Eleştirilerine Ak Parti Aydın İl Başkanı Ökten’den Yanıt Gelmedi

Yazısında AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’e yönelik çarpıcı eleştirilerde bulunan Acar, “Hastane yapılmadığı için seçim kaybettik, ⁠Vatandaş MHP’ne çekinerek oy verdi, Ak Parti’ye ise kolay verdi, gibi sözlerle ve suçu genel merkeze atmakla Aydın’da ki 31 Mart seçim başarısızlığı geçiştirilemez. Bir önceki seçime göre kaybedilmiş belediyeler ve meclis üyelikleri var. Büyük Şehir Belediye Başkanı seçiminde de farkın on puandan on dört puana çıktığını da saklayamazsınız. Aynı zamanda tüm Aydın teşkilatlarının da çok uyumlu, programlı ve özen gösterilerek, seçimin önemini kavrayarak çalışılmadığı da bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bu arada Genel Merkezin seçimler için çok önceden belirlenmiş çalışma kriterleri var mıdır? Var ise bu kriterlerin sahada uygulanıp uygulanmadığının fiziken ve önemsenerek takibi var mıdır? Bunu da sorgulamamız lazımdır. İl Başkanı ve ekibi için, tüm ilçeleri ile birlikte, bilhassa yerelde Cumhur ittifakını güçlendirmek ve niçin ittifak yapıldığını en iyi şekilde anlatmak çok önemli görevleri arasındadır” ifadelerini kullandı.

"Sıkışınca topu Ankara’ya atmak siyaseten doğru mu?

Yazısında, "..Sorulan sorulara cevap vermemek suçluluk psikolojisi mi?" diyen Kurucu İl Başkanı Ahmet Rıza Acar'ın "...böyle giderse AK Partiyi 1989 Yerel Seçimlerinde Anavatan Partisinin düştüğü akibet bekliyor olabilir" hatırlatması dikkat çekti.

Kadın kollarına yönelik dikkat çeken sözler

Partinin büyük abisi olarak bilinen Acar'ın yazısında en dikkat çeken bölümlerden birisi de il kadın kolları ile ilgili sert eleştirisi oldu.

Acar, Ökten'e, "Fecaat arz eden Aydın İl Kadın Kolları ile alakalı neler yaptın. Zorla ve tehditle istifa ettirilen yönetim kurulu üyelerini hiç dinledin mi? İdare tarzıyla bünyesinde demokrasi ve demokratik anlayışı hiçbir şekilde barındırmayan İl Kadın Kollarının nasıl yönetildiğinden haberdar mısın?" diye sordu.

Büyük ses getirdi

Acar’ın köşe yazısındaki eleştirilerinin nokta atışı tespitler olduğunu vurgulayan partililer, tabanın düşüncelerinin tek bir yazıda toplandığını belirtti. Çok sayıda partili, Acar’ı yazısından dolayı tebrik ederken, AK Parti Genel Merkezi’nin köşe yazısıyla Aydın’ın özetini öğrenebileceğini belirtti.

Yerel seçimlerin neden kaybedildiğini öğrenmek isteyenlerin yazıyı okumasını tavsiye eden partililer, “İşte seçimi bu yazıdaki eksikler nedeniyle kaybettik. Bu tam olarak partinin röntgeni. Bunları yapmış olsaydık zaten güle oynaya seçimi kazanacaktık” ifadelerini kullandı.

Ökten yanıt veremedi

Acar’ın büyük ses getiren açıklamalarına AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten yanıt veremedi. Ökten’in Acar’ın madde madde getirdiği eleştirilere nasıl bir yanıt vereceği merak konusu oldu.

Peşkeş iması ve iddiasıyla ilgili de sessizliğini koruyor

Öte yandan İl Başkanı Ökten'in, partisinin il yönetim kurulu üyesi Bilal Türen'in kamuoyunda tartışmalara neden olan PTT arazisi satışı ile ilgili "Şaibe ve Peşkeş" iması ve iddiasıyla ilgili suskunluğunun devam etmesi kafaları karıştırıyor.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.