Adalet  ve Kalkınma Partisi Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten ile ilgili dikkat çeken bir iddia daha gündeme geldi. Daha önce belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları ile sorunları olan firmalara aracılık yapmak, sorunlarını çözmeye çalışmakla suçlanan Ökten, Nazilli’deki bir su firması ile Nazilli Belediyesi arasındaki ruhsat, kapanma ve satış işlerine hukuki danışmanlık yapmakla suçlanmıştı. Ardından da kendi partilisi bir belediyenin avukatlığını aldığı ortaya çıkmıştı. Ökten ile bu kez de stadyum alanı için aracı olduğuna yönelik iddialar gündeme geldi.

“Arkadaşı için aracı olmaya çalıştı”

AK Parti Aydın Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın yeraltı otoparkı ve üzerine sosyal alanlar, spor ve kültürel mekanlar yapılması için bakanlık nezdinde girişimde bulunduğu yıkılan stadyum alanının AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten tarafından bir arkadaşına kiralanması için aracılık yapıldığı iddia edildi.

Ökten’in, organizasyon işleriyle uğraşan arkadaşının yıkılan stadyum alanında fuar, panayır, lunapark gibi faaliyetlerde bulunması için Aydın Valiliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Vali geri çevirdi

Aydın İl Gençlik Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu’nun kapısını çalan Ökten’in olumsuz yanıt alınca Aydın Valisi Yakup Canbolat’ı ziyaret ettiği, aynı yanıtı alınca da milletvekilleri ve üst düzey isimleri araya sokmaya çalıştığı iddia edildi.

Yanıt vermemişti

Aydın’da yayın yapan yerel bir gazeteye röportaj veren Gökhan Ökten, stadyum alanıyla ilgili gelen soruya yanıt vermekten kaçınmış, röportajı yapan gazeteciye yayınlanmaması koşuluyla bazı bilgiler vermişti.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.