AK Parti Aydın’da tepkilerin odağındaki isim önceki dönem Milletvekili Rıza Posacı. Posacı’nın partisinin yönetimi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a yönelik algı yaratmaya çalıştığını iddia eden partililer, Posacı’ya tepki göstererek huzursuzluk yaratmamasını istedi.

AK Parti’nin 31 Mart seçimlerinin ardından vatandaşın talep ve önerilerine kayıtsız kalmadığını, partililerin aynı motivasyon ile seçimsiz 4 yıllık dönemde saha çalışmalarına ağırlık vereceğini söyleyen bazı partililer, aykırı seslerin partide huzursuzluk yarattığını söyledi. Rıza Posacı’nın Mustafa Savaş’a yönelik olumsuz algı yaratmaya çalıştığını, bu doğrultuda bazı görüşmelerde bulunduğunu belirten partililer, “Mustafa Savaş’ın çalışmaları ile Rıza Posacı’nın çalışmaları ortada. Mustafa Bey hemşehrilerinin gönlüne girmiş bir isim. Ankara’ya giden herkes ile özel olarak ilgileniyor. Rıza Posacı’yı görev süresi boyunca gören olmadı. Bu teşkilat çalışan ile çalışmayanı ayırt eder” dedi.

Küfür iddiası

Öte yandan, Rıza Posacı’nın bazı ortamlarda AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’a küfür ettiği, bunun da ortamda bulunan kişi veya kişiler tarafından kayıt altına alındığı iddia ediliyor.