İsrail işgali altındaki Batı Şeria’da barışçıl bir eyleme katılan Türkiye Cumhuriyeti ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail’in saldırısıyla vurularak şehit oldu. Eygi, yoğun diplomatik temaslar sonucu Türkiye’ye getirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonucu ölüm nedeni kasti olarak kurşunlanma olarak belirlendi.

1-45

Siyasiler ve vatandaşlar cenaze törenine akın etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze törenine, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

5-12

AK Partili Savaş: İnsanlık ve soykırım suçlarının hesabını verecektir

Cenaze töreninin ardından bir açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, “Filistin halkının haklı davasını destek verirken işgalci İsrail’in alçak saldırısıyla Batı Şeria’da şehit edilen, Ayşenur Ezgi Eygi kardeşimizi dualarla son yolculuğuna uğurladık.

4-17

Ayşenur kardeşimize ve tüm Filistin şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bir gün muhakkak işgalci ve terör devleti olan İsrail, işlediği insanlık ve soykırım suçlarının hesabını verecektir” şeklinde konuştu.

3-212-26