Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi’nde başlayan yangın büyüyerek Söke’nin Argavlı Mahallesi’ne sıçramış, alevler yoğun müdahaleler sonucu 24 saatte söndürülebilmişti. Toplamda 145 hektar alanın zarar gördüğü yangın sonrası bölgede yaraları sarmak için harekete geçildi.

7-1

Yangının ardından bölgeye giden AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer ve AK Parti heyeti mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

8-1

Talep ve önerileri dinleyen Savaş, mahalle sakinleriyle tek tek ilgilenerek yanlarında olduklarını yineledi.

6-3

“Yaraları sarmak için buradayız”

Savaş, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, “Alternatif bir yol için Karayolları ile istişare içerisindeyiz. Muhtarımızla da bu konuyu görüştük ve takipçisi olacağız. Yangın bölgesindeyiz, yaraları sarmak için buradayız. Pazartesi gününden itibaren hasar tespit çalışmaları hız kazanacak ve vatandaşlarımızın tazminat taleplerini karşılayacağız" dedi.

5-6

Novada Kavşağı müjdesi

Savaş, Söke’nin önemli problemlerinden biri haline gelen ve yaz aylarında yoğun sıkışıklık yaşanan Novada Kavşağı’yla ilgili de önemli bir gelişmeyi duyurdu. Savaş, Novada Kavşağı’nın düzeltilmesi konusunda Ulaştırma Bakanı ile görüştüğünü, konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

3-10

Muhtardan teşekkür

Yangında büyük zarar gören Söke Argavlı Mahallesi’nin muhtarı Özcan Kül, “Milletvekilimizin ziyareti bizi rahatlattı.

4-8

Olayların takipçisi olacağını ve mahallemize yardımcı olacağını söyledi. Her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. İnşallah sorunlarımız bir an önce çözülür” ifadelerini kullandı.

2-101-21

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.