Yüksek enflasyon nedeniyle sürekli artan gıda fiyatları vatandaşın belini iyice büktü. Kısa süre öncesine kadar ucuz olduğu için kilolarca alınan tavuk etinde fiyatlar adeta uçtu. Aydın’da marketlere giden vatandaşlar fiyatı 100 lirayı bulan tavuk etiketlerini görünce şoka girdi.
Kırmızı et fiyatlarının aşırı pahalı olması nedeniyle tavuk etine yönelen halk, daha 1,5 yıl öncesine kadar fiyatı 10 lira civarında olan tavuk eti fiyatının 100 liraya ulaşmasına büyük tepki gösteriyor. Türk halkı, son dönemde ucuz ürün satışı ile bilinen zincir mağazalarda bile türüne göre kilogram fiyatı 80 ile 100 lira arasında satılmaya başlayan tavuk ürünlerini vitrinde seyretmekten öteye gidemiyor.
Yaklaşan genel seçim öncesinde tavuk fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarına sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar, eskiden kilo ile aldıkları tavuk ürünlerini artık altın gibi gram ile almaya başladıklarını belirterek, hükümetin bu gidişe dur demesi gerektiğine vurgu yapıyor.

