İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör saldırısının gerçekleştiğini doğruladı.

1-60

Saldırıda hayatını kaybedenler ve yaralananlar olduğunu belirten Yerlikaya, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” dedi.

2-38

Daha önce, İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de olayla ilgili resmi açıklamaların takip edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Patlama sonrasında bölgeye hızla güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Güvenlik gerekçesiyle TUSAŞ personeli sığınaklara yönlendirildi.

Haber Aydın 860X5052-59

Bu arada, saldırının ardından Lübnan tezkeresinin görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu'nda oturuma ara verildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da saldırıya ilişkin açıklamasında, derin üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

3-32

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başsavcıvekili ve sekiz cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.

Saldırının detayları ve gelişmelerle ilgili açıklamalar kamuoyuna yapılmaya devam edilecek.

Haber Aydın 860X505234-27