İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda Açıklama

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilisi, otoyolun bu yılın sonunda tamamen hizmete açılacağını söyledi. Toplam uzunluğu 163 kilometre olan otoyolun 143 kilometresi ana gövde, 23 kilometresi ise bağlantı yollarından oluşuyor. Otoyolun 58 kilometrelik ana gövdesi ve 12 kilometrelik bağlantı yolu Denizli’de, 82 kilometrelik ana gövdesi ve 11 kilometrelik bağlantı yolu ise Aydın sınırlarında yer alacak.Aydın Denizli Otoyolu’nun Açılış Tarihi Belli Oldu (2)

Teknik Detaylar ve Yapılar

Toplam 6 şeritli (3 gidiş, 3 geliş) olarak planlanan otoyolda, çeşitli yapılar ve hizmet alanları bulunacak:

- **10 adet köprülü kavşak** ana yollar üzerinde

- **11 adet köprülü kavşak** bağlantı yolları üzerinde

- **5 adet otoyol hizmet alanı**

- **18 adet viyadük**

Bölge Ekonomisine Katkı

Aydın-Denizli Otoyolu’nun tamamlanmasıyla birlikte, bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanması bekleniyor. Ulaşım süresinin kısalması, yol güvenliğinin artması ve ticaretin hızlanması gibi avantajlar sunacak olan otoyol, Aydın ve Denizli illeri arasındaki bağlantıyı güçlendirecek.

Çalışmaların Son Durumu

Kuyucak-Dalama arasındaki çalışmalar hızla devam ederken, otoyolun belirli kısımları kullanıma açılmış durumda. Yetkililer, projenin geri kalan kısımlarının tamamlanması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtiyorlar.

2024 yılı sonunda tamamlanması beklenen Aydın-Denizli Otoyolu, bölgedeki ulaşım altyapısına büyük bir katkı sağlayacak.

Bu haber, Haber Aydın editörleri tarafından hazırlanmıştır.