Son yılların en büyük fabrika yangının yaşandığı Aydın'da Söke'deki Kipaş Kağıt Fabrikası'nda 12 Temmuz akşamı saat 17:15'ten bu yana devam eden yangın binlerce metrekare alanda etkisini sürdürürken gökyüzüne yükselen alevler ise rüzgarın etkisi ile zaman zaman bölgede kül ile ateş yağmasına neden oluyor.

Aydın Itfaiyesi 65 Saattir Alevlerle Mücadele Ediyor (4)

Yaklaşık 4 günden bu yana süren yangından çevreye yayılan ısı nedeniyle Aydın'ın 40 derecenin üzerinde seyreden sıcak havası Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 derece hissedilmeye başladı.

Aydın Itfaiyesi 65 Saattir Alevlerle Mücadele Ediyor (6)

Tüm zorluklara rağmen alevlerle mücadelenin aralıksız olarak davam ettiği yangında Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve bölgeye ülkenin 23 ayrı ilinden gelen söndürme görevlileri adeta en zorlu sınavlarından birini veriyor.

Aydın Itfaiyesi 65 Saattir Alevlerle Mücadele Ediyor (5)
Söndürme çalışmalarına katılan çok sayıda kişinin dumandan etkilenerek hastanelik olduğu Söke Kağıt Fabrikası yangınında yaralanan Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan'ın durumunun iyi odluğu öğrenildi.

Aydın Itfaiyesi 65 Saattir Alevlerle Mücadele Ediyor (3)Aydın Itfaiyesi 65 Saattir Alevlerle Mücadele Ediyor (2)

Bu haber İhlas Haber Ajansı tarafından abonelerine servis edilmiştir. İçeriğe herhangi bir müdahale Haber Aydın tarafından yapılmamıştır.