Hatırlanacağı üzerine Levent Eryılmaz, Özer Kayalı’nın baskısı ile CHP’den istifa ettirilerek İYİ Parti üyesi olmuş, Eryılmaz’ın partiye alınması infiale neden olmuştu. Sonrasında ise meclis listesine yazıldığını öğrenen İYİ Partililer büyük tepki göstermişti. Seçimlerin ardından tepkilere rağmen belediye meclis üyesi seçilen Levent Eryılmaz’ın imar komisyonu üyesi seçilmesi için İYİ Parti grubunun ısrarının arkasında da Özer Kayalı olduğu söyleniyor.

Aydın Siyaseti Bunu Da Gördü! Kendi Meclis Üyesi Arkadaşına ‘Istemediğimiz Biri’ Dedi

Kayalı’nın İYİ Parti üyesi olmamasına rağmen partinin içini ve işleyişini dizayn etmeye çalışması merak uyandırıyor. Kayalı’nın, Levent Eryılmaz’ı imar komisyonu üyesi seçtirerek neyi amaçladığı şimdilik bilinmiyor. Ancak partililer, Levent Eryılmaz’ın İYİ Partili olmadığını, Özer Kayalı tarafından partinin içine yerleştirilen bir isim olduğunu ve tamamen Özer Kayalı’nın yönlendirmesiyle hareket ettiğini söylüyor.

Özer Kayalı ve Hasan Göçmen’in organizasyonu yönettiğini iddia eden İYİ Partili kaynaklar, mevcut yönetimin de Özer Kayalı-Hasan Göçmen yönlendirmesiyle Levent Eryılmaz ısrarını sürdürdüğünü belirtti.

Aydın Siyaseti Bunu Da Gördü! Kendi Meclis Üyesi Arkadaşına ‘Istemediğimiz Biri’ Dedi (3)

Ekim ayı Olağan Toplantısı’nda şaşkınlık yaratan olay

Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı’nda İYİ Parti grubunda şaşkınlık yaratan bir tartışma yaşandı. İmar Komisyonu Üyesi seçimi için Levent Eryılmaz ismindeki ısrarını sürdüren İYİ Parti grubu, komisyonu üyesi seçilen Müveddet Eda Yurtcan’ı istifa ettirdi. Sonrasında Meclis oy çokluğuyla İYİ Partili Yaser Doğan’ı İmar Komisyonu Üyesi seçti.

İYİ Partili Yaser Doğan’ın seçilmesinin ardından söz alan kendisi de İYİ Partili olan Alper Örter, Doğan’a yönelik ‘istemediğimiz birisini seçiyorsunuz’ ifadelerini kullandı. Örter’in sözleri toplantıyı takip edenleri şaşırtırken, akıllara daha önce imar komisyonu üyesi seçilen ve yine istifa ettirilen Serkan Özkara’ya yönelik söylenen ‘zayıf halka’ sözlerini getirdi.

Aydın Siyaseti Bunu Da Gördü! Kendi Meclis Üyesi Arkadaşına ‘Istemediğimiz Biri’ Dedi (2)

O sözler Hayati Atlı’ya mı?

Sonrasında ise İYİ Parti Kuşadası’nın kurucu İlçe Başkanı Hayati Atlı’ya yönelik olduğu düşünülen, “İçimizi karıştıranlar gitti” ifadeleri kullanıldı. Bu konuşma da İYİ Partililerin büyük tepkisini topladı.

Atlı’ya yönelik sözlerin vefasızlık olduğu söylenirken, İYİ Parti grubunun kontrolü iyice kaybettiği değerlendirmesi yapıldı.

İYİ Parti dağılıyor mu?

Yaser Doğan’ın mevcut İYİ Parti İlçe Başkanı’nın çocukluk arkadaşı olduğunu belirten partililer, “Bakalım ilçe başkanımız Yaser Doğan’a sahip çıkacak mı? Meclis’te herkesin içinde ‘istenmeyen birisi’ olarak söylenildi. Bakalım ne olacak?” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin imar komisyonu üyesi olarak Levent Eryılmaz ismi üzerindeki ısrarının arkasında Özer Kayalı olabileceği öğrenildi. İYİ Parti’ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Özer Kayalı’nın yakın adamı olan Levent Eryılmaz’ın Kayalı’nın yönlendirmesi ile hareket ettiği, bu organizasyonun için İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı’nın da yer aldığı, İYİ Parti’nin içinin boşaltılmaya çalışıldığı iddia edildi.

“Genel Merkez uyuyor mu?”

İYİ Parti’nin Kuşadası’nda dağılma riskiyle karşı karşıya kaldığını savunan partililer, Genel Merkezin Kuşadası’nda yaşananlara müdahale etmesini isteyerek, “Genel Merkez uyuyor mu? Parti zaten ilçemizde yok gibi. Bir de bu tartışmalar ile dağılmanın eşiğindeyiz” şeklinde konuştu.