Aydın’ın önemli balıkçılık merkezilerinden biri olan Söke Eskidoğanbey Köyü yakınlarında bulunan Karina’da deniz suyu yaklaşık 30 metre çekilince bazı balıkçı tekneleri karaya oturdu.

Aydın’da Deniz 30 Metre Çekildi

Deniz suyunun çekilmesi ile birlikte sahilde ilginç görüntüler oluşurken, çekilmenin Karina Bölgesi’nde yaşanan gel-git olaylarından kaynaklandığı belirtildi.

Aydın’da Deniz 30 Metre Çekildi (4)-1
Her yıl kış mevsiminde benzer durumun yaşandığını ancak bu yıl denizde çekilme olayının daha fazla ve daha uzun süreli yaşandığını belirten Nihat Kaya, "Dışarıdan gelen ve deniz suyu çekilmesine ilk defa şahit olanlar durumdan endişe duyuyor.

Aydın’da Deniz 30 Metre Çekildi (5)-1

Biz bu bölgede çocukluğumuzdan beri balıkçılık yaparız. Bizler bu duruma alıştık.

Aydın’da Deniz 30 Metre Çekildi (2)

Bazıları komşumuz Yunanistan merkezli depremlerden kaynaklandığını sanıp endişe ediyor ama bizim için anormal bir durum yok" diye konuştu.

Aydın’da Deniz 30 Metre Çekildi (3)