Aydın Medinova Hastanesi’nde kalp kapağı ameliyatı olan yaşlı bir kadın, operasyon sonrasında yaşanan süreçte hayatını kaybetti. Ailesi, ameliyatın ardından doktorların kendilerini oyaladığını ve durumu geç fark ettiklerini iddia ederek, hastane yönetimine ve ameliyatı gerçekleştiren doktorlara tepki gösterdi.

Ailenin açıklamalarına göre, kalp kapağı ameliyatı yapılmadan önce doktorlar, ameliyatın riskinin %1 olduğunu söyleyerek aileyi ümitlendirdi. Ameliyatı gerçekleştiren kalp damar doktoru, operasyonun iyi geçtiğini belirtti; ancak hasta, ameliyat sonrası bilincini geri kazanamadı. Aileye, hastanın en geç 72 saat içinde uyanacağı söylenmesine rağmen, bu süre zarfında herhangi bir iyileşme görülmedi. 5 günün sonunda doktorlar, beyne oksijen gitmediğini ve bu nedenle beyin hasarı oluştuğunu bildirdi.

"Neden oyalandık?"

Aile, beyne oksijen gitmediği bilgisini öğrendiğinde doktorlara neden böyle bir durumun meydana geldiğini sordu. Ancak doktorlar, bu tür komplikasyonların olabileceğini söyleyerek kesin bir açıklama yapmadı.

Aile, ameliyat sırasında ya da sonrasında yapılan hatalar yüzünden bu durumun meydana geldiğini düşünerek, doktorların ihmalkâr olduğunu iddia etti. Ailenin iddiasına göre, hastanın beynine oksijen gitmemiş olmasının nedenini doktorların bilmesi gerektiği ve durumun önceden bilindiği halde kendilerinin oyalanmış olabileceğini öne sürdüler.

18 günlük bekleyişin ardından ölüm

Hastanın ailesi, ameliyat sonrası 18 gün boyunca yoğun bakımda iyileşmesini bekledi. Ancak, beyin hasarının ciddi boyutlara ulaşması ve uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle yaşlı kadın hayatını kaybetti. Üstelik, ailenin iddialarına göre, vefat haberi kendilerine geç bildirildi ve hastanın durumunun kötüleştiği hakkında bile zamanında bilgi verilmedi.

"Para için ameliyat yaptılar" iddiası

Aile, hastaneyi ve doktorları yalnızca para için ameliyat yapmakla suçladı. Ameliyat sonrası yaşanan bu trajik sürecin yalnızca kendileriyle sınırlı olmadığını, birçok kişinin benzer şekilde mağdur olduğunu öğrendiklerini belirtti. Aile, bu ihmallerin ve hataların hesabının sorulması için hukuki sürecin başlatılacağını ve sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

Yaşanan bu olay, hasta güvenliği ve sağlık hizmetlerinin kalitesi konusundaki endişeleri bir kez daha gündeme getirdi. Aile, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını ve adaletin yerini bulması için gereken tüm adımları atacaklarını belirtti.

Şikayet Var sitesinde yayınlanan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

Aydın medinova hastanesinde anneannem kalp kapağı ameliyatı oldu. Riskin %1 olduğunu söyleyip bizi ümitlendirdiler. Kalp damar doktoru ameliyatın iyi geçtiğini söyledi ama anneannem uyanmadı en geç 72 saat içinde uyanacak diye bizi 5 gün boyunca oyaladılar 5. Günün sonunda beyne oksijen gitmemiş beyin hasarı gerçekleştiği söylendi. Nasıl gitmediğini sorduğumuzda da bilmediklerini böyle şeylerin olabildiğini söylediler ameliyat sırasında mı sonradan mı anestezi yüzünden mi olduklarını bilmeyen bir doktor olamaz neden bu kadar oyaladılar sonradan Emar çekmek akıllarına geldi ya da bu durumu önceden de biliyorlardı bizi oyaladılar. Biz yine ümidimizi kesmedik bekledik iyileşmesini 18 gün boyunca ama beyni o kadar oksijensiz kalmış ki kim bilir ne kadar oksijensiz kaldıysa anneannem vefat etti. Üstelik bize geç haber verildi vefat ettiğinin bize durumun kötüleştiğinin haberi bile verilmedi nasıl bir hastane nasıl bir doktor sadece para için ameliyat yapan bir hastane. Sonradan öğreniyoruz ki bir sürü kişinin hayatıyla oynamış bu doktor aynı şeylerle kandırmış insanları para için sırf ama bu yaptıkları yanlarına kalmayacak gerekli yasal süreçler yapılacak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz insan hayatıyla oynanmaz insan hayatı bu kadar ucuz değil.

Aydın’daki Hastane Şikayet Konusu Oldu 18 Gün Boyunca…-1