Bakanlığın gerçekleştirdiği titiz denetimler sonucunda, gıda güvenliğini tehlikeye atan birçok firma ve ürün belirlendi. Özellikle Aydın bölgesinde, yerel üreticilerin sıklıkla tercih ettiği zeytinyağında yapılan bu hile, tüketicilerin sağlığını ciddi şekilde riske atıyor. Zeytinyağına tohum yağlarının karıştırılması, ürünün kalitesini düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda doğal ve saf zeytinyağı beklentisiyle ürün satın alan vatandaşları da mağdur ediyor.

Yetkililer, halkın sağlığını korumak ve tüketicileri bilgilendirmek amacıyla bu tür denetimlerin devam edeceğini belirtti. Hileli ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanırken, bu tarz hileler yapan firmalara karşı yasal süreçlerin başlatıldığını öğrenildi.

Aydın’daki zeytinyağı üreticilerinin bu tür olaylar sebebiyle güvenilirliğini zedelememek adına daha dikkatli olması ve tüketicilerin de ürün satın alırken firmaların güvenilirliğini kontrol etmeleri önem taşıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın listesinde yer alan firmalar hakkında detaylı bilgilere resmi internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İşte o firmalar:

Bakanlık Taklit Ve Tağşiş Yapan Firmaları Açıkladı Aydın’dan Çok Sayıda Firma Listede (2)-1

Bakanlık Taklit Ve Tağşiş Yapan Firmaları Açıkladı Aydın’dan Çok Sayıda Firma Listede-1