Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kendisine yöneltilen belediye mülklerinin satışı konusundaki soruya net ifadelerle yanıt verdi. Başkan Ömer Günel, belediyenin hak ettiği devlet payını alamadığını, kredilerin verilmediğini ve belediyenin üzerine SGK borcu ile gelindiğini ifade ederek, “Kuşadası Belediyesi 3 tane mülk sattı diye bağıracaksın. Peki, hükümetin bu kentin sınırlar içinde sattığı 2 milyon metrekareye niye ses çıkartmıyor arkadaşlarımız?” dedi.

Günel, “30 yıldır bu kentin dükkanlarının kiralarını ceplerine aktaranlara ses çıkartmayanlar, 30 yıldır bu kentin mülklerinin ihaleye çıkmamasını eleştirmeyenler, bugün yatırım amacıyla benim belediye mülklerini meclis kararı alıp satmam konusundaki eleştirilerini samimiyetsiz buluyorum. Ben malı satıyorum, açık ihale ile satıyorum, rakam belli, harcadığım yer belli. Soruyorum; belediye kredi alamayacak, hakkı olan teminat mektubunu alamayacak, belediye hak ettiği devlet payını alamayacak, hak ettiği devlet payından yüzde 70 kesip vereceksin, belediyenin üzerine SGK borcu ile çökeceksin, Kuşadası Belediyesi 3 tane mülk sattı diye bağıracaksın. Peki, hükümetin bu kentin sınırlar içinde sattığı 2 milyon metrekareye niye ses çıkartmıyor arkadaşlarımız? Ve bu mülklerden bize yüzde 40 pay vermesi gerekirken, vermemek için Özelleştirme İdaresi’ne devredip satıyorlar ki belediyeye pay vermesinler diye” şeklinde konuştu.

“Parası verilmiş olsaydı benim bugün Kuşadası Belediyesi’nde hiçbir sorunum yoktu”

Konuşmasının devamında devletin Kuşadası’ndaki satışlardan Kuşadası Belediyesi’nin payını vermesi durumunda hiçbir sorunlarının kalmayacağını söyleyen Başkan Ömer Günel, “Eğer benim sınırlarım içindeki o mülkler hakkı ile satılıp, parası verilmiş olsaydı benim bugün Kuşadası Belediyesi’nde hiçbir sorunum yoktu. Bana borç ile kıvranmayan bir tane belediye söyleyin. Ya hizmet etmiyor sadece maaş ödüyor ya da kıvranıyor. Biz bilerek, isteyerek bir kişinin değirmenine su taşımak için, bir adamı zengin etmek, bir adamı mutlu etmek için hiç kimseyle ilgili kayırmacılığımız olmaz. Var olduğunu söyleyenler, davaya gerek yok getirsin tartışalım. Bizden size böyle bir hikaye çıkmaz. Bizden size başarı öyküsü çıkar” ifadelerini kullandı.