Aydın gündemini sarsan iddianın sahibi Söke Spor Başkanı Gökhan Atalay. Atalay, CHP Genel Merkezi’ne gönderilmek üzere Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın talimatıyla 4 milyon lira bağış alındığını ve bu paranın akıbetinin bilinmediğini iddia etti. Atalay, Sosyete Pazarı projesiyle ilgili Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan’ın kendilerine firma tavsiyesinde bulunduğunu, o firma ile projenin hayata geçmesi konusunda baskı uyguladığını söyledi. Arıkan’ın talimatıyla pazardan elde edilen gelirlerin bir kısmının CHP Genel Merkezi’ne bağışlandığını öne süren Atalay, “Bu proje için 3 milyon TL Sökespor'a, 3 milyon TL belediyeye ve 4 milyon TL CHP Genel Merkezi'ne bağışlandığı söylendi” şeklinde konuştu.
CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’dan ses çıkmadı
Yaşananların ardından gözler CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’ya çevrildi. Aydın’da, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i temsil eden makamda oturan Saatçı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı.
Vatandaşlar, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’dan konuyla ilgili açıklama bekliyor. Çok sayıda partili de Saatçı’nın neden sessiz kaldığını anlayamadıklarını belirterek CHP Genel Merkezi’ne sahip çıkılmasını istiyor.





