Açıklamasında yaşanan olayların hükümetin yürüttüğü başarısız politikalardan kaynaklandığını belirten Ölkü, “Siyaset eliyle işlenen cinayetleri hiçbir zaman görmezden gelmeyecek ve asla unutturmayacağız” dedi. 

Chp Genclik Kollari Aciklama 5

CHP Kuşadası İlçe Örgütü Gençlik Kolları tarafından Sağlık Caddesi üzerinde bulunan Denizbank önünde düzenlenen basın açıklamasına ilgi yoğun oldu. Açıklamaya CHP Kuşadası İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Kuşadası İlçe Örgütü Kadın Kolları Başkanı Nilgün Yeşilçimen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Nihal Güler, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. CHP Kuşadası İlçe Örgütü Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Ölkü’nün açıklamasına, partililer ellerinde tuttukları dövizlerle destek verdi. 

Chp Genclik Kollari Aciklama 3

Açıklamasında yaşanan olayların hükümetin yürüttüğü başarısız politikalardan kaynaklandığını belirten CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Ölkü, “Bugün burada son günlerde hepimizi derinden sarsan siyaset eliyle işlenen cinayetlere ses çıkarmak için toplandık. Her yeni güne yeni bir skandalla uyanıyoruz. Ülke gündemine yetişemediğimiz bugünlerde son olarak biraz önce Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayi Anonim Ortaklığı tesisi önünde patlama meydana geldiğini öğrendik. Dün kürsülerde terörist başı Öcalan’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsüne davet eden zihniyet, bugün gerçekleşen olayın sorumlusudur. Terör ile müzakere edilmez mücadele edilir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Siyaset eliyle işlenen cinayetlerin ne boyuta geldiği maalesef ki gözler önüne serilmiş durumdadır” dedi. 

Chp Genclik Kollari Aciklama 4

Konuşmasını Türkiye’de son günlerde işlenen kadın cinayetlerine değinerek sürdüren Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Ölkü, “Maalesef ülkemizde siyaset eliyle işlenen cinayetlerin örnekleri saymakla bitmiyor. Yasaların uygulanmaması ile caydırıcı cezaların olmaması ile katillerin iyi hal indirimi alarak aramızda dolaşması ile her gün gerçekleşen kadın cinayetleri siyaset eliyle işlenen cinayetlerdir. İkbal Uzuner’in 1 yıldır yaptığı şikayetleri işleme koymayan, sokak ortasında bir kadına tecavüz girişiminde bulunan şahısları salıveren, polis memuru Şeyda Yılmaz’ın 26 suç kaydı bulunan katilinin aramızda gezmesini sağlayan, yaşadığımız kentte koruma kararı olmasına rağmen korunamayan ve cinayete kurban giden Nebahat Yükçü ve daha nicelerine sebep olan hükümet, kadın cinayetlerinin de ortağıdır. ‘Kadına şiddet abartılıyor’ diyen, ‘kadınsa o da iffetli olacak’ diyen, ‘öldürenler kadar ölenler de suçludur’ diyen bu zihniyet, kadın cinayetlerinin sorumlusudur” diye konuştu.

Chp Genclik Kollari Aciklama 2

Basın açıklamasının son bölümünde, kamuoyunda ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak bilinen ve Türkiye’de sağlık alanında eşi benzeri olmayan bir skandalın yaşanmasına neden olan kişilerin araştırılmasına ilişkin meclise verilen önergenin hükümet tarafından reddedildiğine dikkat çeken Tuğçe Ölkü, “Hükümetin siyaset eliyle son cinayeti ‘Yenidoğan çetesi’ olarak adlandırılan bebek katilleridir. Hastanelerin ticarethane, hastaların ise müşteri haline geldiği, ilk ihbarın 27 Mart 2023’te yapılmasına rağmen durumun göz ardı edildiği, o dönem İstanbul İl Sağlık Müdürü olan Sağlık Bakanı’nın istifa dahi etmediği bu olayda AKP- MHP hükümeti, katliamın da ortağıdır. Ayrıca Konunun uzmanı tüm kesimlerin çözüm önerilerini hiçe sayan, yıllardır ‘kısırlaştırma seferberliği’ için mücadele eden hayvanseverlere kulak tıkayan, yaşatmaya yönelik projeleri görmezden gelen ve çıkardığı ölüm yasası ile katliamın önünü açan hükümet, Gebze’de, Adana’da, Giresun’da ve daha birçok ilde ölüm kamplarında acımasızca, işkence edilerek işlenen hayvan cinayetlerinin de ortağıdır. Siyasi çıkarlar uğruna her gün yeni bir kayıp vermeyi kabul etmiyoruz. Siyaset eliyle işlenen cinayetleri hiçbir zaman görmezden gelmeyecek ve unutturmayacağız” dedi.

Chp Genclik Kollari Aciklama 1