Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile emeklilere şezlong ve şemsiyelerin ücretsiz olduğunu duyurdu. Bakan Ersoy’un paylaşımını alıntılayarak yanıt veren CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Emekliler Yılı” dediniz. Emekliyi 12 bin 500 TL maaşa mahkûm ettiniz. Cennet vatanımızın tatil yeri konusunda hiçbir sıkıntısı yok. Ege’den Akdeniz’e tatil yapılacak pek çok nokta var. Ama emekli 12 bin 500 TL ile Kuşadası’na mı gitsin, Çeşme’ye mi Manavgat’a mı Edremit’e mi gitsin seçmekte zorlanıyor (!)” dedi.

Paylaşımında pansiyonların ortalama fiyatlarını değerlendiren Bülbül, “İzmir Çeşme’de ortalama bir pansiyonun oda-kahvaltı fiyatı 2 bin 500 TL. Ulaşım, yemek, ekstralar dahil değil. Emekli iki gece kalsa 5 bin TL, üç gece kalsa 7 bin 500 TL, dört gece kalsa 10 bin, beş gece kalsa bütün emekli maaşını harcamak durumunda. Seç, beğen al, ne çok seçenek var değil mi? Beş günlük tatil için ayın geri kalanında da emekli taş mı yesin Turizmi bitiren de, halkımıza bir tatili çok gören de AKP’dir! Ama halk plajında şemsiye ve şezlong ücretsizmiş, asrın müjdesi! Tüketiciler Birliği Federasyonu’nun 2023 araştırmasına göre geçtiğimiz yıl tatil için bütçesi olmadığını belirtenlerin oranı yüzde iki kat artarak 71,76’ya yükselmişti. Bu yaz bu sayının daha da arttığına yönelik şüphesi olan var mı?” ifadelerini kullandı.

Bülbül, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Saray ve erkanı, emekliyle dalga geçme. Emekli yandı, kirasını ödeyemiyor, pazar alışverişini dert ediyor, torunlarına harçlık veremiyor. Bakan, bu ülkeye dün gelmiş gibi müjde veriyor. Ancak hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Emekliyle dalga geçen Erdoğan, Saray erkanı ve atanmış bakanlara 2028 seçimlerinde halk sandıkta hesap soracak. Bugünlerin telafisini sağlayacağız. CHP iktidarında, Hasan amca da Hans’lar gibi tatilini yapacak. Hem kendi ülkesini hem dünyayı gönül rahatlığıyla gezecek.

Chp’li Bülbül Chp Iktidarında Hasan Amca Da Hans’lar Gibi Tatilini Yapacak-1

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.