CHP’li Nilgün Köksal Yeşilçimen açıklamasında şu ifadeleri kullandı

Sevgili Kuşadalılar AKP ilçe başkanı yine ezbere konuşmuş belediyemizi eleştirmiş.

Yine ezberletilmiş metin üzerinden ahkam kesmiş.

Ama konuşmasında temsil ettiği hükümetin icraatlarından hiç bahsetmiyor.

Chp’li Yeşilçimen 22 Yıllık Yıkım Iktidarınızı Hep Birlikte Yıkacağız

Biz kendisine hatırlatalım.

AKP ilçe başkanı mutfaktaki yangına hiç değinmemiş daha bundan iki yıl önce 30 TL olan kıymanın kilosu 500 TL, 20 TL olan peynirin kilosu 250 TL , 25 TL olan zeytin 280 TL, Ekmek 15 Simit 20 TL. mutfakta yangın var tencereler kaynamıyor. Dar gelirlinin sofrası bile yok. Yukarda saydıklarımız artık sarayın sofrasının ürünleri oldu. Ama AKP Kuşadası ilçe başkanı Kuşadası belediyesine saldırıyor. AKP ilçe başkanı unutuyor. Kuşadası belediyesi olmasa, Ömer Günel olmasa bugün yüzlerce öğrenci okuluna beslenme çantasız gidecek. 1500 öğrenciye beslenme çantası veren, 1500 çocuğa her ay 12 bin litre süt dağıtan, her akşam 250 üniversite öğrencisinin karnını sorgusuz sualsiz doyuran, yüzlerce öğrencilere kırtasiye ve giyim yardımı yapan Ömer Günel önderliğinde Kuşadası Belediyesi. Her yıl 4000’den fazla haneye gıda yardımı, 2500 haneye kömür yardımı yapan Kuşadası Belediyesi değil mi ?

AKP Kuşadası İlçe Başkanı Fatih Sarıgöz siz bu ülkenin başına gelmiş en büyük siyasi ekonomik ve insani felaketin temsilcilerinden birisiniz.

Elinize tutuşturulan ezbere okuduğunuz metinler ile kısır siyasetiniz kamuoyunda hiçbir şey ifade etmiyor.

Siz önce yarattığınız hayat pahalılığının hesabını verin. Ülkeyi nereden nereye getirdiniz. Yüzsüzlüğünüze maşallah. Hem suçlusunuz hem güçlüsünuz.

Bu ülkenin tarihinde bu kadar fazla kadın cinayeti işlenmemişti. Bu kadar fazla bebek katledilmemişti.

Siz önce önce batırdığınız devlet ve üniversite hastanelerinin hesabını sonra da onların yerine yeşerttiğiniz ve bugün bir çok yenidoğan bebek olmak üzere hastanın ölümüne neden olan özel hastanelerin hesabını verin. Siz veremiyorsanız eski ve yeni sağlık bakanlarınız versin nede olsa hastanelerin sahiplerinden birileri de onlar.

Siz belediyenin ekonomik durumundan bahsetmişsiniz de bu ekonomik durum nasıl bu hale geldi ondan bahsetmiyorsunuz. Daha doğrusu doğruları dile getiremiyorsunuz.

Ama biz size hatırlatalım.

Yerel seçim sonrası Cumhuriyet Halk Partili belediyelere neredeyse çöken gelirlerini kısan SSK borclariyla icra takip başdan AKP iktidarı değil mi. ?

Daha geçen yıl motorlu taşıtlardan iki sefer vergi alan AKP iktidarı değil mi. Dünyada bu kadar fazla halkından vergi toplayan hükümet var mı? Topladığı vergilerden de itibardan tasarruf olmaz diye saraylar yaptıran var mı?

Siz önce bunları konuşun. Siz önce yenidoğan çetesini konuşun. 22 yılda iktidarsınız. Dünyada eşi benzeri olmayan bir iktidar. Öyleki bir maliye bakanı gelir kendinden öncekini yanlıuş ekonomik uygulamakla suçlar. Bir milli eğitim bakanı gelir. Kendinden önce milli eğitim dibe vurulmuş der. Bir iç işleri bakanı gelir operasyon yaptık 1000 den fazla çete çökerttik der sanki bir önceki iç işleri bakanı başka iktidarın bakanı.

Bir sağlık bakanı gelir sağlık sistemini çökertmişler der.

Sen önce çöken sağlık sistemini öldürülen bebekleri katledilen çocukları yani yok edilen geleceğimizin hesabını ver. Kadın cinayetlerini konuş. Yüzün varsa çık onca adli dosyası olmasına rağmen gencecik bir polisi vuran o suç makinasını konuş. Bunların hiçbirini konuşamazsın yüreğin yetmez. Çünkü siz ve sizin gibiler tek bir çizgisi var oda kendilerine verilen talimat dışında düşünmemek.

Ama biz anneyiz biz çocuklarımıza bakmakla yükümlü olan kadınlarız ve biz kadınlar yeni doğan çetesinin hesabını da mutfaktaki yangının hesabını da aç kalan gençlerimizin de terazisi kırılan hukuğumuzun da demokratik yollardan hesabını sandıkta soracağız.

22 yıllık yıkım iktidarınızı el ele kol kola hep birlikte yıkacağız.

Ülkemizi yeniden inşa edeceğiz.