Bugün saat 12:49’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul’da trafikte olağanüstü bir hareketlilik yaşandı. Depremin ardından çok sayıda vatandaşın güvenli açık alanlara yönelmesiyle birlikte, kent genelinde araç trafiği adeta durma noktasına geldi.
Popüler trafik yoğunluğu uygulamalarında paylaşılan verilere göre, İstanbul’daki trafik yoğunluğu %71’e kadar yükseldi.
Trafik yoğunluğu haritalara yansıdı
Özellikle Avrupa Yakası’ndaki Silivri, Büyükçekmece, Avcılar, Bakırköy ve Zeytinburnu gibi ilçelerde hem ana arterlerde hem de ara yollarda yoğunluk oluştu. Köprü geçişleri, E-5 ve TEM otoyolu gibi kritik güzergâhlarda da ilerleme yavaşladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) verilerine göre, mesai saatine denk gelen sarsıntı sonrası vatandaşların paniğe kapılarak araçlarına yönelmesi, yoğunluğu tetikleyen ana etkenlerden biri oldu.
Uzmanlardan uyarı: Araçla yola çıkmayın
Trafik uzmanları ve yerel yetkililer, bu tür durumlarda zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkılmaması gerektiğini belirtiyor. Açık alanlara ulaşımın toplu taşıma araçlarıyla yapılması, olası ambulans, itfaiye gibi acil müdahale araçlarının ulaşımını kolaylaştırmak açısından önem taşıyor.





