2024 yılı bütçesi 1 milyar 765 milyon 952 bin lira olan Efeler Belediyesi, kent sakinlerini şaşırtan bir projeyi hayata geçirdi.

A W254708 02

Büyük proje bekleyen Efelerliler ile dalga geçercesine bir parkın içine demirden bir nesne yerleştirildi. İlk bakışta anlaşılamayan nesnenin süs ağacı olduğu ve atık malzemelerden üretildiği belediye tarafından basın bülteni ile duyuruldu.

A W254708 03

Kentin köklü sorunlarıyla ilgili çözüm bekleyen vatandaşlar, Doğan Uluergüven Parkı’na yerleştirilen süs ağacı sonrası büyük şaşkınlık yaşadı. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’e çağrı yapan vatandaşlar, “Efeler’in demirden süs ağacına ihtiyacı yok. Saçma işlerle vaktinizi harcamayın, Efeler’in sorunlarını çözün” dedi.

Aw254708 01 (1)

Belediyeden gönderilen basın bültenin süs ağacını öve öve bitiremediler

Konuyla ilgili basına bülten geçen Efeler Belediyesi, haber metninde projeyi öve öve bitiremedi. Demirden süs ağacıyla ilgili, “Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çevre bilincini artırmak ve geri dönüşüm uygulamalarını teşvik etmek amacıyla M.Doğan Uluergüven Parkı’nda dikkat çekici bir projeyi hayata geçirdi” ifadeleri kullanıldı.

117 günün sonunda gelen proje güldürdü

Seçim döneminde Efeler’i ‘şampiyon şehir’ yapmak gibi iddialı vaatlerde bulunan Anıl Yetişkin’in göreve geldikten 117 gün sonra hayata geçirdiği proje güldürdü. Kırmızıya boyanmış bir boru, 8 tane 14,lük inşaat demiri, yarım metrekare yeşil muşamba, 12 metre LED kablo ve yarım litre yağlı boya” ile hazırlanan proje, Efeler’in bu dönem de hizmet alamayacağının sinyalini vermiş oldu.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.