Aydın’ın Efeler ilçesindeki PTT’ye ait arazi üzerinden yaratılan gündem boş çıktı. Düzmece iddialardan ibaret olan satış işleminin tüm yasalara uygun şekilde yapıldığı, muhammen bedelin SPK lisanlı firma tarafından belirlendiği öğrenildi.

İhale ilanının 18 gün boyunca yayında kaldığını açıklayan PTT, “Bilindiği üzere söz konusu taşınmazın ihale ilanı, taşınmazın yer aldığı Aydın ve ihalenin yapıldığı Ankara illerinde Basın İlan Kurumunun belirlemiş olduğu yerel gazetelerde ve Şirketimizin resmi web sitesi olan www.ptt.gov.tr adresinde 22.12.2023 tarihinde yayınlanmış ve 18 gün boyunca yayında kalmıştır. 09.01.2024 tarihinde ilanlı açık ihale usulüne göre gerçekleştirilen ihalede 5 istekli arasından; en yüksek teklifi veren 3 firma ile 2. Tur açık arttırma gerçekleştirilmiş ve açık arttırma sonucu en yüksek teklifi  veren firmanın, SPK lisanslı değerleme firması tarafından belirlenen muhammen bedelin üzerinde verdiği teklifle sonuçlandırılmıştır” ifadelerini kamuoyuyla paylaştı.

PTT tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimizin Efeler ilçesi Güzelhisar Mahallesi 822 ada, 67 parselde bulunan arazisinin satışı hakkında, son dönemde basında ve sosyal medya mecralarında yer alan asılsız haberler nedeniyle açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur. Bilindiği üzere söz konusu taşınmazın ihale ilanı, taşınmazın yer aldığı Aydın ve ihalenin yapıldığı Ankara illerinde Basın İlan Kurumunun belirlemiş olduğu yerel gazetelerde ve Şirketimizin resmi web sitesi olan www.ptt.gov.tr adresinde 22.12.2023 tarihinde yayınlanmış ve 18 gün boyunca yayında kalmıştır. 09.01.2024 tarihinde ilanlı açık ihale usulüne göre gerçekleştirilen ihalede 5 istekli arasından; en yüksek teklifi veren 3 firma ile 2. Tur açık arttırma gerçekleştirilmiş ve açık arttırma sonucu en yüksek teklifi  veren firmanın, SPK lisanslı değerleme firması tarafından belirlenen muhammen bedelin üzerinde verdiği teklifle sonuçlandırılmıştır. PTT AŞ Taşınmazların Yönetimi Prosedürü kapsamında yapılan ihale sürecinde, ihalenin tüm aşamaları (açık arttırma dahil) kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiş olup, satış sonucunun ise bilimsel yöntemlerle SPK lisanslı firma tarafından belirlenen bölgedeki rayiç bedellerin üzerinden gerçekleştiğini, bunun dışındaki hiçbir bilgiye itibar edilmemesini kamuoyunun bilgisine sunarız.

G U X Fr4 H Xo A A Zjyu

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.