11 Yıla Kadar Emeklilik Gecikmesi

Sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Erdursun, Bağ-Kur’dan SSK’ya geçiş yapmayı düşünen vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. 1 Mayıs 2021 öncesine ait Bağ-Kur borçlarının silindiğini hatırlatan Erdursun, ancak bu tarihten sonraki borçların hala mevcut olduğunu belirtti. Yeni emeklilik düzenlemesine göre, prim miktarı ve süresine dayalı daha adil bir sistem oluşturulacağı açıklanmıştı. Fakat Bağ-Kur’da kalmaya devam edenlerin emeklilik sürelerinin, SSK’daki gün sayısı yerine Bağ-Kur gün sayısına göre hesaplanacağını vurguladı.

Son 2.520 Gün Önemli

Bağ-Kur’dan SSK’ya geçiş yapmak isteyenlerin, son 2.520 günün emeklilik statüsünü belirleyeceğini unutmaması gerektiğini söyleyen Erdursun, Bağ-Kur borçlarının ödenmesi konusunda da uyarıda bulundu. 30 Ekim 2024’e kadar Bağ-Kur’da kalanların, SSK statüsünde daha hızlı emekli olma şansını kaybedebileceğini ifade etti.

Bu durumda, Bağ-Kur kapsamında kalmaya devam eden sigortalıların emeklilik süresi, 8 yıl 4 ay 25 gün ile 11 yıl 1 ay 10 gün arasında bir süre uzayabilir. Bu sebeple, Bağ-Kur sigortalılarının durumlarını gözden geçirmeleri ve gerekli adımları atarak emeklilik planlarını revize etmeleri büyük önem taşıyor.