CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Aydın Milletvekilleri ve CHP’li siyasetçilere yönelik iftira, hakaret ve küfür içerikli paylaşımları nedeniyle tedbirli olarak disipline sevk edilen ve CHP’den ihraç edilen Ergün Poyraz isimli şahısla ilgili Tele1 ekranlarında yayınlanan haber gündem oldu. Poyraz’ın Ergenekon sürecinde yaşadığı mağduriyeti ranta çevirmeye çalışmak için şantaj yapıp yapmadığının sorulduğu haberde çok çarpıcı bilgiler paylaşıldı.

Tek tek anlatıldı

Milyonlarca vatandaşın ekran başından takip ettiği belgesel tadındaki haberde, Poyraz’ın Ergenekon davasının ardından Aydın’a yerleşme süreci ve sonrasında yaptığı iddia edilen konularla ilgili kamuoyu detaylı şekilde bilgilendirildi.

Kitap fuarı

Haberde, Kuşadası Belediyesi’nden destek gören ve kitap fuarı işini yapan Ergün Poyraz’ın fuarda kendisine rant temin etmek için ücretsiz olan stant alanlarını parayla kiraya vermeye kalkıştığı açıklandı.

Poyraz’ın kitap fuarındaki menfaat girişiminin ardından Kuşadası Belediyesi tarafından uyarıldığı, fuarı verilen süreden daha uzun bir süre açık tutmaya çalıştığı bilgisi de paylaşıldı.

Atatürkçü maskesi düşürüldü

Ergün Poyraz’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk düşmanı olan AKİT gazetesine röportaj vermesi de kamuoyuyla paylaşıldı. Tele1’in haberinde, kitap fuarıyla ilgili yaşanan tartışmanın ardından Kuşadası Belediyesi ile ilişkilerinin koptuğu söylenen Ergün Poyraz’ın daha sonra Kuşadası Belediyesi ile ilgili kitap yazdığını söylediği ve şantaj yapmaya başladığı ifadeleri yer aldı.

Ergün Poyraz’ın böyle bir kitap yazdığını AKİT gazetesine açıkladığı hatırlatılarak, “Üstelik böyle bir kitap yazdığını da hiçbir ilke gözetmeden gerici ve yandaş AKİT gazetesine açıklamış, aslı olmayan yolsuzluk iddialarında bulunmuştu” ifadelerine yer verildi.