Türkiye, Yenidoğan Çetesi skandalını konuşuyor. Para uğruna bebeklerin ölümüne neden olan çetenin çökertilmesinin ardından vatandaşlar sosyal medya üzerinden özel hastanelerde yaşadıklarını anlatmaya başladı.

Büşra Atak isimli bir kadın, eski adıyla Twitter olan X platformunda doğumunun ardından yaşadıklarını tek tek anlattı. “Siz zannediyor musunuz ki yenidoğan çetesinin bulaştığı ifşa olan hastaneler dışındaki hastaneler masum? Tam bir yıldır içimi kanatan olayları bende anlatayım gündem bu iken belki sesimiz duyulur başka canlar kurtulur” ifadeleriyle paylaşımına başlayan Atak, yaşadığı korkunç olayları anlattı.

Atak, “İlk doğumum kolay ve normal. İkinci hamileliğim rahat. Samsun’a görev için yeni taşındık. 8 aylık gebeyim. Hiçbir doktoru tanımıyorum. İlk görüştüğüm doktor ben doğumlarda normal doğum tercih etmiyorum sezaryen istersen yaparım dedi. İlk şokumu yaşayarak çıkıp başka doktora gittim. Normal doğuma uygundum. Kliniği var ama doğum için A***** hastanesinde buluşacaktık. Sancılarım çok arttığında hastaneye gittim. Her şey ilk gebeliğim gibi yolunda gidiyordu. Kalp atışları, bebek başı her şey çok güzeldi. Detaylı anlatmak istemiyorum fakat ebenin çok yanlış bir müdahalesiyle bayıldım” dedi.

Bebeğinin kordona dolandığını aktaran genç kadın, “Kendime geldiğimde oksijen maskesi takılıydı, NST de 120 olan bebek kalp atışı 40 lara düşmüştü. Acilen doğuma aldılar. 26 derece olması gereken doğum salonu en fazla 18 derece falandı aşırı derecede üşüdüğümü söylediğimde umurlarında bile olmadım. Meğer ben bayıldığımda bebek kordona dolanmış. O şekilde doğdu Sinâ. Henüz yüzü bile gösterilmeden 19 mayıs üni hastanesine sevk ettiler. Tam 14 gün yoğun bakımda kaldı ama nasıl? Daha EEG sonucu kesinleşmeden sol kol atım gerekçesiyle iki ağır epilepsi ilacı başlamışlar. İlk 5 gün emme yutma refleksi var dedikleri yavruma nasıl olduysa 6. Gün yok demeye başladılar. Hani var diyordunuz dediğimde hayal mi görüyorsun asla yutamaz emziremeyeceksin dedi hemşire. Hayal görmüyorum psikolojim iyi durumda dedim. Psikolojiniz iyi gibi durmuyor aşı reddi verdiğinize göre diyerek kahkaha attı. Kucağıma asla vermediler. Lohusa halimle %95 engelli olacağını acımasızca anlattılar. Ziyaret saatlerinde ilk günlerde çok sağlıklı gördüğüm bebeğim iyice kötüleşmeye tepkisizleşmeye uyanmamaya başladı. Ne olursa olsun imza atıp çıkarmayı istedik” ifadelerini paylaştı.

İmza ile çıkartmak istememişler

Paylaşımının devamında çarpıcı bilgiler paylaşan genç kadın, “İmzayla çıkaramayacaklarını böyle bir hakkımız olmadığını söylediler. 11. Gün kavgalarımız sonucu ikna oldular. Anne bebek uyum odasında kalmaya başladık. Süt sağdığım bol bol verdiğim halde mama verirlerken yakaladım. Sütümü ısıtmaya üşenmişler. Taburcu ederken stajyer öğrencilere engelli denek gösterir gibi gösterdiler yavrumu. Ağızdan mideye OG (sonda) atıp beslemeyi öğrettiler sakın emzirme yutturma boğulur öldürürsün dediler. Dinlemedim eve gelip emzirmeye yutturmaya çalıştım. Yutma refleksi vardı boş yere sondayla yaşatacaklardı bilinçli olmasaydım. Sonra tek tek verdikleri ilaçları kestim. İlaç kullanırken ağır nöbetler geçiren bebeğim şu an ilaçsız nöbet geçirmiyor. Daha diyeceğim çok şey var ama bu satırlar yetmez yüreğimin yangınını söndürmeye” dedi.

“Diş bilediler”

Atak, paylaşımının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sırf aşı yaptırmadık diye oldu tüm bunlar zannediyorum. Diş bilediler. 3 profesör eşime şahsi odalarında baskı yaptılar. Profesörden temizlik görevlisine kadar herkes bize köpekmişiz gibi muamele yaptı. Asla unutmayacağım şeyler yaşadım. Ama duyun ey vicdansızlar; Çok güçlü bir evladım var. Modern tıbbın kölesi değiliz. Siz sağlık tüccarlarının müşterisi değiliz. Yavrumu canımı dişime takarak büyütüyor ve Allah’ın izniyle iyileştiriyorum. 15 gün verilen ilaçlarla çok ciddi hasarlar almış durumda. Bu dünyada sizinle uğraşacak maddi manevi gücüm yok. Ama her sabah sizi hatırlayarak her gece sizi anarak iki cihanda da rahat nefes alamamanızı, yatacak yerinizin olmamasını, can verirken gözlerinizin önüne gelebilmeyi diliyorum.. Alın bu ahı, asın şimdi kir tutmuş duvarlarınıza