Instagram, 18 yaş altı kullanıcıların sosyal medya güvenliğini artırmak için yeni önlemler getiriyor. Bu düzenlemelerle, genç kullanıcıların platformdaki deneyimleri daha güvenli hale getirilecek.

Artık popüler sosyal medya platformu olan Instagram'da 18 yaş altı olan hesaplar için “genç hesabı” şeklinde yeni bir hesap türünün oluşturulacağı ve birtakım sıkı gizlilik özelliklerine sahip olacağı duyuruldu. Özellikler arasında ebeveyn denetimi ve zaman sınırlaması, uyku modu gibi yeni özellikler de yer alacak.

18 YAŞ ALTI KULLANICILAR İÇİN ZAMAN SINIRLAMASI

Yeni karar dahilinde “genç hesabı” olarak kullanılan hesaplarda yer alacak olan zaman sınırlaması özelliği ile birlikte kullanıcılar, günlük 60 dakikalık süreyi aştığında uygulamadan çıkmaları için uyarılar alacak.

Ayrıca, 18 yaş altı kullanıcıların hesapları akşam 10'dan sabah 7'ye kadar "uyku moduna" alınacak.

Uyku modu esnasında gelen bildirimler otomatik olarak sessize alınacak, böylece genç kullanıcılar sosyal medyadan uzaklaşıp daha sağlıklı bir uyku düzenine kavuşabilecekler.

EBEVEYN DENETİMİ ÖZELLİĞİ GELİYOR

Bunun yanı sıra ebeveyn denetimi ile birlikte ebeveynler, çocuklarının hesaplarını kontrol edebilecek ve hangi içeriklere eriştiklerini izleyebilecek.

Ayrıca, çocuklarının kimlerle mesajlaştığını takip etme imkânına sahip olacaklar, ancak mesajların içeriğini görüntüleyemeyecekler.

Bu yeni özellik, çocukların dijital güvenliğini sağlarken, mahremiyetlerine de saygı göstermeyi amaçlıyor.