İstanbul bugün bir kez daha depremle sarsıldı. Öğle saatlerinde meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 15:12’de bu kez 4.9 büyüklüğünde yeni bir sarsıntı daha yaşandı.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan ilk açıklamaya göre, depremin merkez üssü İstanbul’un Avrupa Yakası olarak kayıtlara geçti. Sarsıntı, İstanbul genelinde net şekilde hissedilirken, çevre illerde de algılandı.
Peş peşe gelen depremler nedeniyle kent genelinde panik havası oluştu. Bazı vatandaşlar ev ve iş yerlerini terk ederek açık alanlara yöneldi. Özellikle yüksek katlı binalarda hissedilen sarsıntının ardından, İstanbul’da ikinci bir travma daha yaşandı.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi, artçı sarsıntıların sürebileceğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.





