İYİ Parti kurucu başkanı Hayati Atlı ve kurucu üyesi Volkan Alkış’ın istifasından sonra meclis üyesi Ali Aydın’ın istifası ile devam eden dağılma süreci hız kesmeden devam ediyor. Son olarak gençlik kolları başkanı Murat Altaş, Behçet Alp’in ilçe başkanlığına getirilmesini siyasi darbe olarak nitelendirerek istifa etti.

İ Y İ Party Square Logo.svg

Murat Altaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İYİ partinin kurucu ilkelerinden uzaklaştığını belirterek, “Son mahalli idareler seçiminde ekip arkadaşlarım ile birlikte o kadar sıkıntılar yaşamamıza rağmen verdiğimiz sözden dönmemek ve hedefimize ulaşmak için gece gündüz demeden çalıştık. Son zamanlarda partimizin kuruluş amacından saptığını hep birlikte görmekteyiz ve Kuşadası'nda yapılan siyasi darbe adete bunu belgeler niteliktedir.

İyi̇ Parti Kuşadası’nda Istifalar Sürüyor Kuşadası’nda Siyasi Darbe Yapılmıştır

Bizler bu durumu kabul etmiyoruz ve İyi Parti Kuşadası Gençlik kolları başkanı olarak İyi Partiden istifa ediyorum” ifadelerini paylaştı.

İYİ Partide gelen istifalar sonrasında Belediye Meclisinde grubunun kalmayacağı iddia edilirken en az 150 parti üyesinin daha önümüzdeki günlerde istifa edeceği söyleniyor.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.