Aydın’ın Kuşadası ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi’nde Sefa Bey Çiftliği adı altında faaliyet gösteren Halil İbrahim Çevik’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Charisma De Luxe Otel’e ait Aldaş Altınada Kuşadası Turizm Enerji Tarım Hayvancılık Madencilik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adına kayıtlı arazinin üzerine hayvan barınağı kuruldu.

190 dönümlük arazinin 2 dönümüne kurulan alanda ‘imara aykırı, ruhsatsız ve kaçak’ yapılar bulunduğu öğrenildi.

Kuşadası’nda Hayvan Barınağı Kamuflajlı Kaçak Yapı (3)

Hukuki süreç devam ediyor

2022 yılının Ocak ayında Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde söz konusu yapılarla ilgili olarak 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32 ve 42. Maddeleri doğrultusunda yapı tatil zaptı düzenlendiği bilgisine ulaşıldı.

Şubat ayında imara aykırı kısımların yıkımı için belediye encümen kararı alındığı, Türk Ceza Kanunu’nun 184. Maddesi gereğince Kuşadası Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Kuşadası’nda Hayvan Barınağı Kamuflajlı Kaçak Yapı

Yürütmeyi durdurma başvurusuna mahkemeden ret

Sefa Bey Çiftliği’nde yer alan imara aykırı ve kaçak yapılar için verilen yıkım kararıyla ilgili mahkemeye başvuran firmanın talebinin Aydın 1. İdare Mahkemesi kararı ile kesin olarak reddedildiği öğrenildi.

Hayvanlar kullanılıyor mu?

Firmanın içinde kaçak yapıların olduğu ve mahkemesinin devam ettiği alanda hayvan barınağı kurmasının düşündürücü olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Şu anda sokak hayvanlarıyla ilgili bir gündem devam ediyor. Firmanın bu konuda iyi niyetli olmadığını düşünüyoruz. Yarın yıkım gerçekleşirse bu hayvanlar ne olacak? Ya da yıkım gerçekleşirken barınak yıkılıyor diye hayvanseverlerin duyguları mı istismar edilecek?” ifadelerini kullandı.

Kuşadası’nda Hayvan Barınağı Kamuflajlı Kaçak Yapı (2)

Kaçamak yanıtlar verdi

Barınağın tanıtım gezisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Halil İbrahim Çevik, yıkım kararı ile ilgili sorulara kaçamak yanıtlar verdi.

Sinirli olduğu gözlemlenen Çevik, “Bu konuyu dışarıda tutalım. Sonra daha detaylı konuşuruz. Bir mahkememiz var devam ediyor. Bırakalım hukuk karar versin. Bunu başka bir programda konuşalım” dedi.

Barınağın imkanları yetersiz

Barınakta 1 veterinerin görevli olmasının yeterli olup olmadığına yanıt veren Çevik, “Burada zaten bir veteriner hekimimiz var. Çünkü başka hayvanlar da besliyoruz. Tabi veterinerin 7/24 çiftlikte durması söz konusu değil” şeklinde konuştu. Barınakta bulunan yetişkin hayvanların yavrular ile aynı alanda kalması dikkat çekerken, bazı köpeklerin beslenme sırasında saldırgan davrandığı görüldü.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.