FAST Ödeme İste Katman Servisi Devrede

TCMB tarafından devreye sokulan FAST Ödeme İste Katman Servisi, mobil bankacılık kullanıcılarına yeni bir özellik kazandırıyor. Artık mobil bankacılık uygulamalarında müşteriler "Ödeme İste" butonunu görebilecekler.

Merkez Bankası Duyurdu Iban, Eft Ve Havale İşlemlerinde Yeni Dönem (3)

Hem Alacaklı Hem Borçlu İçin Kolaylık

Bu yeni özellik, hem alacaklıları hem de borçluları ilgilendiriyor. Uygulama, IBAN bilgisi üzerinden borçlu olan kişiye ödeme talep etme imkanı tanıyor. Dolayısıyla ödeme işlemi alacaklı tarafından başlatılabilecek. Ödeme talebi gönderildiğinde, ödeme yapacak kişiye bir bildirim mesajı gidiyor. Eğer mesajı alan kişi bu mesajı onaylarsa ödeme gerçekleşiyor.

Merkez Bankası Duyurdu Iban, Eft Ve Havale İşlemlerinde Yeni Dönem-1

Daha Hızlı ve Etkin Para Transferi

Yeni sistem, daha hızlı ve etkin para transferini sunmayı amaçlıyor. Bankalar arası para transferlerinde yenilikçi bir döneme giren Türkiye'de, IBAN ile yapılan EFT, havale ve FAST işlemleri artık daha kolay ve kullanışlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Merkez Bankası Duyurdu Iban, Eft Ve Havale İşlemlerinde Yeni Dönem (2)

Yenilikçi Bir Dönem Başlıyor

Merkez Bankası'nın bu yeniliği, bankalar arası para transferlerinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu sistem sayesinde, kullanıcılar ödeme işlemlerini daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.