Kuşadası tarihinin en başarısız belediye başkanı olarak bilinen, Dünya Kuşadası’nı konuşacak iddiasıyla yola çıkan ancak Söke’ye bile konuşturamayan Özer Kayalı döneminden bir skandal daha patlak verdi. Kayalı’nın belediye başkanlığı döneminde, 6 aylık süre içinde tam 33 bin 153 metrekarelik baskı işi yapıldığı ortaya çıktı.

Yapılan baskı işlerinin neler olduğu, nerelere asıldığı, gerçekten yapılıp yapılmadığı merak konusu oldu. Kullanılan raket, folyo baskı, vinil baskı, kırlangıç flama gibi ürünlerin kim veya kimler tarafından teslim alındığı, bu baskıların kime veya kimlere yaptırıldığı cevap bekleyen sorular arasında yer aldı.

5 futbol sahası büyüklüğünde

Büyük soru işaretlerini beraberinde getiren verilere göre, yapılan baskı işinin büyüklüğü yaklaşık 5 futbol sahası büyüklüğünde. 6 ayda 5 futbol sahası büyüklüğündeki baskı ürünlerinin nerede kullanıldığının dönemin yetkilileri tarafından açıklanması bekleniyor.

Sansür ne diyecek?

Özer Kayalı’nın yakın arkadaşı, bir dönem de Kuşadası Belediyesi’nde basın danışmanlığını yapan ve gizemli bir şekilde belediyeden ayrılan Latif Sansür’ün 6 aylık sürede 33 bin 153 metrekare baskı işi yapılmasıyla ilgili ne söyleyeceği merak ediliyor.

Sansür, Ömer Günel yönetimindeki Kuşadası Belediyesi’nin yaptırdığı ve 2 yıllık dönemi kapsayan baskı işlerini gündeme getirerek algı yaratmaya çalışıyordu. Latif Sansür’ün kendisinin de görev aldığı dönem ile ilgili ortaya çıkan veriler ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

“Baskı işi Latif’ten soruluyordu”

Özer Kayalı döneminde belediyede görev yapan bir çalışan ise dikkat çeken iddialarda bulundu. Aynı zamanda o dönem Kayalı’nın yakınında olan isim, “Belediyede baskı işleri Latif’ten soruluyordu. Belediyede olsun olmasın kendisi bu işleri organize ediyordu. Tasarımlar, yapılan işler ve diğer konularda tek yetkili Latif Sansür’dü” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 09 03 At 21.08.46