Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e yönelik yaptığı iftira haberleriyle bilinen Latif Sansür, CHP’li Özkal Yüksel’in partisinden istifa etmesini haberleştirdi. Hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadan, Yüksel’in ifadeleriymiş gibi bir haber yayınlayan Sansür’ün haberinin yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Özkal Yüksel, “Benim istifa paylaşımım için yapılan bu haberler ne yazık ki saptırılmış ve talihsiz yorumlar içermektedir. Ben Kuşadası'nda yürütülen tartışmaların hiç birinin tarafı değilim. Benim istifa kararım kişisel bir karardır” ifadelerini paylaştı.

“Benim ağzımdan çıkmayan beyanatların beni bağlayan yanı yoktur”

Sansür’e çok sert tepki gösteren Yüksel, “Herhangi bir grubun veya tarafın iddialarına destek olmak için veya siyasi tartışmaların malzemesi olsun diye alınmış bir karar değildir. Benim ağzımdan çıkmayan beyanatların beni bağlayan yanı yoktur. Kuşadası'nda yürütülen siyasi kavgaların da hiçbir zaman içinde veya yakınında olmayacağım. Saygılarımla” ifadelerini paylaştı.

“Uyurken araştırmış herhalde”

Sansür’ün düzmece haberi, Kuşadası’nda görev yapan gazeteciler tarafından da tepkiyle karşılandı. Sansür’ün bilgileri uyurken bulmuş olabileceğini söyleyen gazeteciler, kamuoyunu yanıltmanın doğru olmadığını belirterek Sansür’ü sorumlu davranmaya çağırdı.

1-51

2-29

3-24

4-20