Dünyada etkisini gösteren iflas dalgası Türkiye’yi de vurdu

Dünyayı saran iflas dalgası Türkiye'de de etkisini sürdürüyor. Özellikle büyük ölçekli şirketler mali zorluklar yaşarken, Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi Multipak Ambalaj’ın da konkordato ilan etmesi sektörde büyük yankı uyandırdı. Şirket, Türkiye'nin en büyüğü olmasının yanı sıra Avrupa genelinde de üçüncü sırada yer alıyor.

Türkiye’nin En Büyük Firmalarından Biri Iflas Ile Karşı Karşıya-1

Mahkeme 3 ay süre verdi

İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, 9 Ekim'de yapılan duruşmada Multipak Ambalaj’ın konkordato talebini kabul etti. Şirketin borçlarından dolayı haciz işlemlerine karşı korunması amacıyla 3 ay süreyle geçici mühlet kararı alındı. Mahkeme ayrıca, şirketin mali tablolarını incelemek ve çözüm üretmek amacıyla Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir Levent Gençyürek, hukukçu Sevgi Kanyılmaz ve sektör uzmanı Prof. Dr. Ali Fatih Dalkılıç’tan oluşan bir konkordato komiser heyeti görevlendirdi.

Türkiye’nin En Büyük Firmalarından Biri Iflas Ile Karşı Karşıya (3)

Kritik rapor iflas sürecini belirleyecek

2025 yılının ilk haftalarında şirketle ilgili yeni bir değerlendirme yapılması planlanıyor. Bu süreçte konkordato komiser heyetinin hazırlayacağı rapor, şirketin geleceği açısından kritik önemde olacak. Eğer mali tablolarında bir iyileşme görülmezse, Türkiye'nin en büyük ambalaj üreticisi Multipak Ambalaj, iflas süreciyle karşı karşıya kalabilir.

Türkiye’nin En Büyük Firmalarından Biri Iflas Ile Karşı Karşıya (2)