Pandemi sürecinde başlayan ekonomik zorluklar, 2023 yılında yaşanan yüksek faiz oranları ve parasal sıkılaşma ile zirveye ulaştı. Bu süreçte Türkiye’nin önde gelen birçok şirketi iflas başvurusunda bulunurken, 200'den fazla şubesi bulunan büyük bir gıda firması da iflas edenler arasına katıldı.

Türkiye’nin Önde Gelen Gıda Firması Iflas Etti, Tüm Şubeler Kapanıyor (2)

Şirket, 2021 yılında mali zorluklar nedeniyle konkordato talep etmişti. Ancak buna rağmen yurt içindeki şube ağını genişletmeye devam etti. Konkordato başvurusunun ardından, Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi bilirkişi raporu talep etti. Raporu hazırlayan Prof. Dr. Serdar Kale, Prof. Dr. Fatma Pamukçu ve Mali Müşavir Deniz Akkaya Mar, şirketin mali toparlanmasının zor olduğunu belirtti.

Mahkemenin kararı doğrultusunda Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı alındı. İflas kararının ardından, şirketin birçok çalışanı maaşlarını alamadığı için mağduriyet yaşarken, şubeler hızla kapatıldı. İlk aşamada 200 şubenin 150'si kapatıldı, ardından kalan şubeler de tamamen kapatılarak boşaltıldı. Firma çalışanlarının birçoğu uzun süredir maaşlarını alamadıkları için zor durumda kalırken, şirketin ani iflası sektörde ciddi endişelere neden oldu.