Vahit Karaarslan, tarım, akaryakıt ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren bir iş insanı olarak bilinirken, son yıllarda inşaat sektörüne de adım attı. 1975 yılında Diyarbakır’da doğan Karaarslan, 27 yıldır ticaretle uğraşıyor. 2016'dan bu yana Özelleştirme İdaresi'nden aldığı ihalelerle milyonlarca dolar değerinde birçok taşınmazın sahibi oldu.

Aydın’dan Ankara’ya Uzanan Yatırımlar

Vahit Karaarslan, Aydın Didim’de 20 bin 353 metrekarelik turistik arazileri 351 milyon TL’ye satın aldı. Bunun yanı sıra, İzmir Konak’taki Karayolları arazisi için 651 milyon TL, Ankara Çankaya’daki 18 bin metrekarelik Hazine arazisi için ise 461 milyon TL ödedi. Karaarslan Grup, 1998'den bu yana Türkiye genelinde 10 bin konut inşa etti ve Diyarbakır’da Galericiler Sitesi’ni tamamladı.

Sümer Holding'den Önemli İhaleler

Vahit Karaarslan, Özelleştirme İdaresi aracılığıyla Sümer Holding’e ait birçok araziyi de portföyüne kattı. Antalya’daki yatırımlarıyla öne çıkan Karaarslan, Sümer Holding’e ait 11 bin 641 metrekarelik bir arsa ve 2021'de 23 bin metrekarelik bir başka arsayı toplamda 176 milyon TL'ye (15.3 milyon dolar) satın aldı. Antalya'da "Rengi Antalya Green Life", "Green Park" ve "Premium" projelerini tamamlayan Karaarslan, toplamda 784 konut inşa etti. "Tepe Şehir" projesi kapsamında ise 106 konut yapıldı.

Kalamış Yat Limanı'nı 40 Yıllığına İşletme Hakkı Kazandı

İstanbul’un en büyük yat limanı olan ve bin 508 yat kapasitesine sahip Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nın 40 yıllık işletme hakkı için düzenlenen ihaleye 6 şirket ve ortaklık katıldı. 300 milyon dolarla başlayan açık artırmada, Koç Holding ortaklığı olan Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş., 504 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi verdi. Ancak, 505 milyon dolarlık teklifiyle Vahit Karaarslan ihaleyi kazandı ve limanın işletme hakkını aldı.