Anne, doğumdan sonra bebeğinin sıvı yutma gerekçesiyle yoğun bakıma alındığını ve günlerce kendisinden ayrı kaldığını belirtti. Ancak 8 gün sonra hastaneden çıkardığı bebeğini başka bir doktora götürdüğünde, çocuğunun hiçbir sağlık sorunu olmadığını öğrendiğini söyledi. Anne şikayetinde şu ifadeleri kullandı:

"Doğum hatası sebebiyle (sıvı yutmuş) bebeğimi daha göremeden yoğun bakıma almışlar. Yenidoğan yoğun bakımda bebeklerin başında gece doktor yok, sadece hemşire ve görevlilere emanetler. Hemşire ve görevliler birbirinden habersiz, maske ve eldiven takmıyorlar. Bebek sağlığıyla ilgili biri iyi diyor, biri solunumu kötü, bir diğeri de antibiyotik tedavisi uyguluyoruz diyor."

Annenin iddiasına göre, hastane personeli bebekle ilgili çelişkili bilgiler verdi ve hiçbir doktor bebeğin yanında bulunmadı. Hastane, bebeği yoğun bakımda tutarken antibiyotik tedavisi uyguladı. Ancak başka bir hastanede yapılan kontrollerde bebeğin kanında enfeksiyon olmadığı ve tedaviye gerek olmadığı ortaya çıktı.

"Beni çocuğumdan 8 gün ayırdılar, kanında mikrop yokmuş!"

Anne, bebeğinin sağlık durumunun hastane tarafından kasıtlı olarak kötü gösterildiğini ve 8 gün boyunca yoğun bakımda tutulduğunu iddia etti. Şikayetinde şu ifadelere yer verdi:

" Her neyse, ben çocuğumu 8. günün sonunda aldım, 15 gün kalacak dediler. Hemen başka bir doktora götürdüm çünkü bana ani beyin ölümü gerçekleşebilir dediler. Çocuğumu çıkardığım için doktor, çocukta hiçbir sorun olmadığını söyledi. Kanında mikrop da yokmuş, neden benim çocuğuma antibiyotik kullanıldı? Beni neden çocuğumdan 8 gün ayrı bıraktınız!."

Anne, hastanenin çocuğu üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalıştığını belirterek hastaneye karşı yasal yollara başvuracağını ifade etti. Ayrıca, hastanenin kendisine verilen tedavi dokümanlarının çoğunu vermediğini ve süit oda tutmuş olduğu için bazı hizmetler için fiş veya fatura talep edemeyeceğini söylediklerini dile getirdi.

"Bunların hepsi para için yapıldı"

Yenidoğan bebek yoğun bakım ünitesinde yaşanan ihmaller ve haksız kazanç elde edilmesi yönündeki iddialar, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Annenin şikayetinde yer alan ifadeler, Yenidoğan Bebek Çetesi olarak bilinen soruşturmadaki benzer olaylarla örtüşüyor. Yoğun bakım ünitesinde bebeklerin sağlığının tehlikeye atılarak, hastanelerin maddi çıkar sağladığı iddiaları giderek büyüyor.

**Soruşturma Derinleşiyor

Anne, " Sizi her yere şikayet edeceğim. Bunların hepsi başıma süit oda tuttuğum için geldi. Onun indirimi için fiş fatura talep edemezsiniz dediniz. Sizin yaptığınız her şey planlı, yazıklar olsun. İlk doğumumu da orada yaptım ama sizin gözünüzü artık para hırsı bürümüş" diyerek yaşadığı mağduriyeti ifade etti. Bu tür şikayetler, savcılık soruşturmasının derinleşmesine neden oluyor. Yenidoğan çetesine yönelik iddiaların ardı arkası kesilmiyor ve soruşturmanın daha fazla hastaneyi kapsayabileceği öngörülüyor.

Bu olay, Yenidoğan Bebek Çetesi skandalının yalnızca belgelenen 12 bebekle sınırlı kalmadığını, benzer birçok vakanın da ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Annenin şikayetinin tamamı şu şekilde:

Reyap Hastanesi İstanbul'da 1 ay önce doğum yaptım. Doktorum N. J Hanım, doğum hatası sebebiyle (sıvı yutmuş) bebeğimi daha göremeden yoğun bakıma almışlar. Yenidoğan yoğun bakımda bebeklerin başında gece doktor yok, sadece hemşire ve görevlilere emanetler. Hemşire ve görevliler birbirinden habersiz, maske ve eldiven takmıyorlar. Bebek sağlığıyla ilgili biri iyi diyor, biri solunumu kötü, bir diğeri de antibiyotik tedavisi uyguluyoruz diyor. Her neyse, ben çocuğumu 8. günün sonunda aldım, 15 gün kalacak dediler. Hemen başka bir doktora götürdüm çünkü bana ani beyin ölümü gerçekleşebilir dediler. Çocuğumu çıkardığım için doktor, çocukta hiçbir sorun olmadığını söyledi. Kanında mikrop da yokmuş, neden benim çocuğuma antibiyotik kullanıldı? Beni neden çocuğumdan 8 gün ayrı bıraktınız! Enfeksiyon, sarılık, solunum sıkıntısı dediniz. Doktorunuz tatile çıktı, yalandan her gün kontrol ediyormuş gibi yapıyor. Dediniz ki, bunların hepsini devletten para almak için yapıp çocuğumu kullandınız ve bana uygulanan tedavi dokümanlarının çoğunu hala vermediniz. Sizi her yere şikayet edeceğim. Bunların hepsi başıma süit oda tuttuğum için geldi. Onun indirimi için fiş fatura talep edemezsiniz dediniz. Sizin yaptığınız her şey planlı, yazıklar olsun. İlk doğumumu da orada yaptım ama sizin gözünüzü artık para hırsı bürümüş.

Yenidoğan Çetesi Skandalında Yeni Gelişme Bebeğimi 8 Gün Boyunca..-1