Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası, son zamanlarda yüksek fiyatlarla gündeme geliyor. Özel plajlar ve restoranlardaki fahiş fiyatlar, yerli ve yabancı turistlerin cüzdanlarını zorlamaya başladı.

14 Temmuz akşam saatlerinde bir mekanda oturan vatandaşlar, hesaplarını ödediklerinde büyük bir şok yaşadı. Adisyonda 1 litre suyun 100 lira olduğunu gören vatandaş, bu durumu sosyal medyada paylaşarak tepkisini dile getirdi. Paylaşım kısa sürede geniş yankı buldu ve pek çok kullanıcı yüksek fiyatlara tepki gösterdi.

Vatandaşlar, marketlerde 1 litre suyun 15 liraya satıldığını belirterek, turistik bölgelerdeki bu fahiş fiyatların kabul edilemez olduğunu ifade ettiler. Kuşadası'nda yaşanan bu durum, özellikle turizm sezonunda gelen ziyaretçilerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor.

Yunanistan’a Gidenler Haksız Değil! Aydın’da 1 Litre Suya 100 Lira Yazdılar

Akdeniz salatası 325, servis ücreti 305 lira!

Aynı işletmede Akdeniz salatasının 325 liradan satıldığı öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan fişte, kaşık patates 250, margarita pizza 410, Coca Cola’nın da 100 liradan satıldığı görüldü.

Fişin son satırında ise 305 lira servis ücretinin olması dikkat çekti.

5 bin 425 lira hesap ödediler

Pizza, Akdeniz salatası, roka salatası, robespier yiyen ve birkaç alkollü içecek tüketen müşterilerin 5 bin 425 lira hesap ödediği görüldü. Son günlerde Yunanistan’dan paylaşılan hesap görüntülerini hatırlatan vatandaşlar, “Karşı tarafa geçince 3-5 euro bedelle ziyafet çekiyorsunuz. Bizim ülkemizde fiyatlar durdurulamıyor. Artık vatandaşların fiyat algısı kalmadı. Kim ne fiyat yazarsa kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.