AK Parti Aydın Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesiyle beraber Aydın’daki hizmet mesaisine ağırlık verdi. Savaş, yoğun geçen Meclis mesaisinin ardından Aydın’ın dört bir yanındaki devlet yatırımlarının devam eden çalışmalarını inceledi.

Aydın Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaları inceledi

Yapımı devam eden 1400 yatak kapasiteli Aydın Şehir Hastanesi’ndeki çalışmaları inceleyen Savaş, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr.Eser Şenkul’dan bilgi aldı. Savaş, “Yapımı devam eden 1400 yatak kapasiteli Aydın Şehir Hastanemizi ziyaret ederek gelinen son aşamaya dair bilgi aldık, çalışmaları yerinde inceledik. 270 bin metrekare inşaat ve 54 bin metrekare oturum alanı ile Şehir Hastanemizin tamamlanmasıyla birlikte İl Merkezimizdeki yoğun bakım yatak sayımızı 156’dan 250’ye; ameliyathane sayımızı 25’den 34’e; poliklinik oda sayımızı da 221’den 365'e çıkarmış olacağız. Hastanemiz tamamlandığında günde yaklaşık 25 bin hemşehrimize şifa olurken, ilimize ve bölgemize önemli katkılar sunacaktır. Aydın Şehir Hastanemizin şimdiden şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

1-31

Pınarbaşı Yüzme Havuzu’nda sona yaklaşıldı

63 milyon TL yatırım bedeli olan, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan Pınarbaşı Yüzme Havuzu inşaatında incelemelerde bulunan Savaş, yetkililerden bilgi alarak inşaatın son durumunu inceledi.

Tesisin kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını açıklayan Savaş, “Savaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapımı devam eden ve yatırım bedeli yaklaşık 63 milyon TL olan Pınarbaşı Yüzme Havuzumuzun inşaat alanını yerinde inceledik. İnşaat alanı yaklaşık 3 bin metrekare olan Pınarbaşı Yüzme Havuzumuz, 5 kulvarlı kapalı yarı olimpik yüzme havuzu ve 5 kulvarlı açık havuz olacak şekilde yapılması planlanmaktadır. En kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak bu önemli yatırımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Çine Devlet Hastanesi açılıyor

Çine Devlet Hastanesi inşaatında beraberindeki heyetle incelemelerde bulunan Savaş, hastanenin yeni yılda açılacağını söyledi. Savaş, “Kapasitelerini arttırarak sürekli yenilerini hizmete aldığımız hastanelerimizde, güçlü altyapıları ve kadrolarıyla sağlık alanındaki yatırımlarımıza devam ediyoruz. Milletvekilimiz Sayın Av. Ömer Özmen, İl Başkanımız Sayın Av. Gökhan Ökten ve teşkilatımızla birlikte yıl sonuna doğru açmayı planladığımız 20 bin metrekare kapalı alanı ve 75 yatak kapasiteli Devlet Hastanemizin inşaat alanında incelemelerde bulunduk. Modern cihazlarla donatılmış hastane projemizin tamamlanmasıyla hemşehrilerimizi fiziki koşulları iyileştirilmiş sağlık hizmetleriyle buluşturacağız. Bu önemli yatırımda emeği geçenlere teşekkür ediyor, şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

29 milyon lira yatırım bedeli ile Çine Gençlik Merkezi’nde çalışmalar sürüyor

29 milyon lira yatırım maliyeti olan, Gençlik ve Spor Bakanlığı yatırımları arasında yer alan Çine Gençlik Merkezi inşaatını ziyaret eden Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdür Cenap Fillikçioğlu ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Dinçer’den bilgi aldı.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 210132

ADÜ’ye değer katacak projeler görüşüldü

Yatırımların takibinin yanı sıra, kurumlarla diyaloğu da ihmal etmeyen Savaş, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent Kent ile bir araya geldi. Savaş’ın Rektör Kent ile görüşmesinde ADÜ’ye değer katacak projelerin görüşüldüğü öğrenildi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 205719

Vali Canbolat ile yatırımlar değerlendirildi

Aydın Valisi Yakup Canbolat ile bir araya gelen AK Partili Savaş, Aydın’da yapılan ve yapılması planlanan yatırımları görüştü. Savaş, “Valimiz Sayın Yakup Canbolat'ı ziyaret ederek İlimizde yapılan ve yapılması planlanan yatırımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Sayın Valimize misafirperverliği için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan’a hayırlı olsun ziyareti

Mustafa Savaş ve beraberindeki AK Parti heyeti, Nazilli’ye atanan Kaymakam Huriye Küpeli Kan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Savaş, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan’a başarılar diledi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 210048

Nazilli’de dev sağlık tesisi hizmete başladı

Geçtiğimiz günlerde hizmete başlayan Nazilli Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile Nazilli Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde incelemelerde bulunan Savaş, “İl Başkanımız, Milletvekillerimiz, MKYK Üyemiz, İlçe Başkanımız ve teşkilatımızla birlikte; geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Nazilli Ağız Diş Sağlığı Merkezi ile Nazilli Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni ziyaret ederek verilen hizmetlerle ilgili bilgi aldık” dedi.

Savaş, “Sağlık merkezlerimizde verilen hizmetlerin Aydınımıza ve Nazillimize hayırlı olmasını diliyor, fedakarca görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza da kolaylıklar diliyorum” şeklinde konuştu.

Yangın mağduru vatandaşların yanında oldu

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Gümüşköy Mahallesi’nde başlayan ve sonrasında Söke’nin Argavlı Mahallesi’ne sıçrayan yangın ekiplerin yoğun müdahalesiyle 24 saatten fazla sürede söndürülebilmişti. Toplamda 145 hektar alanın zarar gördüğü yangın nedeniyle bölgeyi ziyaret eden AK Partili Savaş, yaraların sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Ekran Görüntüsü 2024 08 27 210304

Savaş, “Alternatif bir yol için Karayolları ile istişare içerisindeyiz. Muhtarımızla da bu konuyu görüştük ve takipçisi olacağız. Yangın bölgesindeyiz, yaraları sarmak için buradayız. Hasar tespit çalışmaları hız kazanacak ve vatandaşlarımızın tazminat taleplerini karşılayacağız” dedi.

Novada kavşağı Savaş’ın takibinde

Söke’nin önemli problemlerinden biri haline gelen ve yaz aylarında yoğun sıkışıklık yaşanan Novada Kavşağı’yla ilgili de önemli bir gelişmeyi duyuran Savaş, Novada Kavşağı’nın düzeltilmesi konusunda Ulaştırma Bakanı ile görüştüğünü, konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

Muhtardan Savaş’a teşekkür

Yangında büyük zarar gören Söke Argavlı Mahallesi’nin muhtarı Özcan Kül, “Milletvekilimizin ziyareti bizi rahatlattı. Olayların takipçisi olacağını ve mahallemize yardımcı olacağını söyledi. Her zaman yanımızda olduğunu biliyoruz. İnşallah sorunlarımız bir an önce çözülür” şeklinde konuştu.

POMEM mezunlarını yalnız bırakmadı

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 30. döneminde ilk kadın mezunlarını verdi. Mezunları mutlu günlerinde yalnız bırakmayan AK Partili Savaş, “Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 30. Dönem Mezuniyet Töreni’ne katıldık. Eğitimlerini tamamlayıp, Polis Teşkilatımıza yeni katılan ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamaya hazır 198 evladımızı canı gönülden kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı” ifadelerini kullandı.

2-16