Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla ve Resmi Gazete ilanıyla başlayan 2024-2025 av sezonu sonrası domuz avına giden avcıların yolunun kesildiği iddia edildi. Avcıların iddiasına göre, kendisini hayvansever olarak tanıtan bazı şahıslar avcıların kullandığı yolu araçlarıyla kesti. Geçişe izin vermeyen şahıslar, avcıların domuz avına izin vermeyeceklerini söyleyerek olay çıkarttı. Bölgede bulunan bahçesine gitmek isteyen vatandaşları da durduran şahısların herkese kimlik sorarak avcı olup olmadıklarını tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

Yaşanan skandal olayın ardından sert bir açıklama yapan Kuşadası Avcılar Derneği Başkanı Çağatay Aynalı, “Kurdukları barikat ile durdurdukları vatandaşlara hangi hakkı kendilerinde gördükleri bilinmez, kimlik sorgulama isteğiyle birlikte kolluk kuvveti yetkilerine sahip olduklarını düşünen güruhun, hem ava katılan üyelerimize, hem Doğa Koruma Milli Parklar Aydın İl Müdürlüğü Yetkililerine, hem de Emniyet yetkililerimize yaptıkları sözlü hakaretler ve fiziki müdahale girişimleri, sağduyumuz sayesinde büyümeden geçiştirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Aynalı’nın açıklaması şu şekilde;

DUYURU!

Merkez Av Komisyonu Kararı, Bakanlar Kurulu İmzası ile 14 Temmuz 2024 tarih ve 32602 sayılı Resmi Gazete ilanında belirtilen 2024-2025 Av sezonunun açıldığı 10.08.2024 tarihinden bu yana KUŞADASI AVCILAR DERNEĞİ tarafından 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanun ve Hükümlerine uygun şekilde KUŞADASI DEVLET AVLAĞI sınırlarında yaban domuzu sürek avları gerçekleştirilmektedir.

Son olarak 29.09.2024 Pazar günü KUŞADASI DEVLET AVLAĞI sınırlarında Ege Mahallesi kırsalı,Seke Mevkii, Pilav Dağı'nda yaban domuzu sürek avı gerçekleştirilmiştir.

Av organizasyonunun sonunda , kendini belirli bir grubun lideri olarak tanıtıp, arazi yoluna araçları ile barikat kurarak ulaşımı engellemek suretiyle ava katılan üyelerimiz dışında, tarlalarına ve bağ evlerine gitmek isteyen vatandaşlarımızı yollarından alıkoyan,Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen Seyahat özgürlüğünü kısıtlama suçu işleyen;

Ayrıca,

Kurdukları barikat ile durdurdukları vatandaşlara hangi hakkı kendilerinde gördükleri bilinmez, kimlik sorgulama isteğiyle birlikte kolluk kuvveti yetkilerine sahip olduklarını düşünen güruhun, hem ava katılan üyelerimize, hem Doğa Koruma Milli Parklar Aydın İl Müdürlüğü Yetkililerine, hem de Emniyet yetkililerimize yaptıkları sözlü hakaretler ve fiziki müdahale girişimleri, sağduyumuz sayesinde büyümeden geçiştirilmiştir.

Kendilerini kanundan üstün görerek,her hakkı kendilerinde bulan bu saldırgan kişiliklere bundan sonraki herhangi bir engelleme girişimlerinde gerekli cevabın hukuki olarak hak ettikleri şekilde verileceğinin bilinmesini istiyoruz.

Ayrıca,

Merkez Av Komisyonu 5.Bölüm ,18.Madde, "a" bendinde bulunan

" Yetkisiz av yasağı konulamaz, av izni verilemez, mülki amirler, köy muhtarları, köy ihtiyar heyetleri, yerel avcılık kuruluşları ve DİĞER KURULUŞLAR KENDİ BÖLGELERİNDEKİ AVLAKLARI AVCILARA YASAKLAYAMAZLAR , avlanmanın yasaklandığı sahalarda avlanmaya izin veremezler."

hükmüyle cezai yaptırımların kendilerine her bir aykırılık için ayrı ayrı değerlendirilerek dava açılacağını kamuoyuna sunarız.

KUŞADASI AVCILAR DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU adına

BAŞKAN

M.ÇAĞATAY AYNALI