Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi 822 ada, 67 parselde bulunan PTT’ye ait arazinin satışıyla ilgili gündeme getirilen iddialar düzmece çıktı. PTT tarafından yapılan açıklamada, arsanın muhammen bedelinin SPK lisanslı değerleme firması tarafından belirlendiği, ihaleye de 5 isteklinin katıldığı ortaya çıktı.

İhale ilanının 18 gün boyunca yayında kaldığını açıklayan PTT, “Bilindiği üzere söz konusu taşınmazın ihale ilanı, taşınmazın yer aldığı Aydın ve ihalenin yapıldığı Ankara illerinde Basın İlan Kurumunun belirlemiş olduğu yerel gazetelerde ve Şirketimizin resmi web sitesi olan www.ptt.gov.tr adresinde 22.12.2023 tarihinde yayınlanmış ve 18 gün boyunca yayında kalmıştır. 09.01.2024 tarihinde ilanlı açık ihale usulüne göre gerçekleştirilen ihalede 5 istekli arasından; en yüksek teklifi veren 3 firma ile 2. Tur açık arttırma gerçekleştirilmiş ve açık arttırma sonucu en yüksek teklifi  veren firmanın, SPK lisanslı değerleme firması tarafından belirlenen muhammen bedelin üzerinde verdiği teklifle sonuçlandırılmıştır” ifadelerini kamuoyuyla paylaştı.

İddiayı ortaya atan satın almaya çalışmış

Gelen son bilgilere göre, PTT arazisinin peşkeş çekildiği iddialarını gündeme getiren AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Türen’in söz konusu alanı satın almak istediği iddia edildi. Türen’in PTT’nin satılan arazisinin yanında iş yerinin olduğu, bu araziyi kendisinin satın almak için çeşitli girişimlerde bulunduğu öne sürüldü.

Türen’in girişimlerinin sonuçsuz kalması sonrası sosyal medya hesabından arazinin peşkeş çekildiği yalanını paylaşarak gündem yaratmaya çalıştığı söyleniyor.