CHP’li Dinç açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

AKP hükümetinin beceriksiz ekonomi politikaların kurbanı olan vatandaşlarımız, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte acı gerçekle bir kez daha karşı kaşıya kaldı. Yandaşları hariç 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı açlığa, yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkum eden AKP hükümetinin bu sefer ki kurbanı çocuklarımız, ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz oldu. Okulların açılmasıyla birlikte yozlaşmış sistem bir kez daha gün yüzüne çıktı. Ülkemizde Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana ücretsiz olan eğitimin sanki AKP sayesinde ücretsiz olduğu yalanını her fırsatta söyleyenler sessiz kalsa da veliler gerçeklikle boğuşmaya başladı. Ama Akp ve yandaşlarının çocukları yurtdışında okurken kendileri ıstakozla besleniyor, özel partilerde şampanya içiyor.

Bakın bir çocuğun kırtasiye masrafı 4 bin 500 TL’ye ulaşmış durumda. Veliler çocuklarını okula yazdırmak, 1 kalem 1 de silgi almak için boğazlarından kısmak zorunda kalıyor, zaten kıt kanaat geçinebilirken bir de AKP hükümetinin yarattığı enflasyon canavarıyla savaşıyor. Çocuklar resim dersine giderken boya götüremiyor, yazı yazmak için kalem bulamıyor. AKP’li yandaşların çocukları ücretleri milyon liraları aşan okullarda okurken Mehmet abinin, Ayşe teyzenin çocuğu kalem bulamadığı için, ayağındaki ayakkabı yırtık olduğu için okula gitmekten utanıyor.

Siz hiç aç kalmadınız, biliyoruz ama bakın gerçeği bugün gazeteler boy boy yazmışlar; bir çocuğun beslenme çantası haftada 736 TL’ye doluyor. Bir çocuğun, ülkemizin geleceği olacak bir ışığımızın beslenme çantasının aylık masrafı 2 bin 900 TL’yi aşıyor. Çocuklar okullarda aç kalıyorsa, bir su bir de simit dahi alamıyorsa bunun sorumlusu AKP hükümetidir!

Ey AKP iktidarının temsilcileri, ey Mustafa Savaş, ey Gökhan Ökten duyun artık vatandaşın sesini. Çıkartın kafanızı fildişi kulelerinizden de gerçekleri görün. Vatandaşın çocuğunun boğazından bir lokma geçmiyor, öğrenciler sizin beceriksizliğiniz yüzünden eğitimlerinden mahrum kalıyor! Size yazıklar olsun! Hiç merak etmeyin, sandık çok yakında vatandaşın önüne gelecek, yoksulluğa ittiğiniz halkımız size cevabı sandıkta verecek! Beceriksizliğinizin cezasını çok ağır çekeceksiniz! Çok az kaldı, vatandaşlarımızın kalbi Cumhuriyet Halk Partisi ile tekrar umutla dolacak! Karanlık günler bitecek, iktidarınız bitecek, Cumhuriyet Halk Partisi ile ülkemizin geleceği tekrar parlayacak!