Tarım ve Orman Bakanlığı, Ocak ayından bu yana gerçekleştirdiği denetimlerle gıda ürünlerinde uygunsuz kullanımları belirleyerek, halk sağlığını tehlikeye atan firmaları ifşa ediyor. Bu kapsamda yayımlanan son listede, Kuşadası’nda hizmet veren bir işletmenin pide harcında dana eti yerine domuz eti kullandığı belirlendi.

İşte Aydınlılara Domuz Etli Pide Yediren Firma!

Domuz Eti Tespiti Yapıldı, Cezai İşlem Uygulandı

Bakanlığın https://aydin.tarimorman.gov.tr/ adresinde yayımlanan taklit ve tağşiş listesinde yer alan işletmeye, domuz eti kullanımı nedeniyle idari para cezası uygulandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı açıklamada, taklit ve tağşiş yapan firmaların laboratuvar sonuçlarına dayanarak ifşa edildiğini belirtti. Et ve et ürünleri grubunda yer alan bu firmaya ait ürünlerin, halk sağlığını tehlikeye attığı vurgulandı.

Sağlık İçin Tehdit Oluşturan Ürünler İfşa Edildi

Bakanlık, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu uyarınca elde ettiği bilgileri kamuoyuna sunma yetkisine sahip olduğunu, sağlığa zararlı ürünlerin ise 17 Aralık 2011 tarihli yönetmelik kapsamında ifşa edildiğini belirtti. Yapılan açıklamada, taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen ürünlerin isimleri, markaları ve üretici firmaları kamuoyuyla paylaşılmaya devam edeceği ifade edildi.