"14 günün sonunda bize 530.000 TL gibi bir fatura çıkarttılar. Biz de bu faturanın çok fazla olduğunu ve detaylarını görmek istediğimizi söyledik. Hastane ise bize indirim yapabileceklerini ama detayları gösterirlerse bu indirimi yapmayacaklarını söylediler. Biz de aldığımız hizmet detayını görmek istediğimizi söyledik. Bu hizmet detayında çok farklı doktorların muayene ettiğine dair ücretlerin hizmet dökümünde olduğunda gördük. Bu doktorları hiç görmediğimizi, muayene etmediklerini söylediğimizde ise ‘doktorunuz diğer doktorlara hastalıkla ilgili bir soru sorup cevap alsa bile bunun muayene olduğunu’ söylediler."

Vatandaş, hastanede çalışan bir tanıdık aracılığıyla fiyatın 380 bin TL’ye kadar indirildiğini belirtti. Şaşkınlığını gizleyemeyen vatandaş, "Sadece bir tanıdık ile bir görüşme ile bu indirimi yapabildiler," dedi ve ekledi: "Bu hastanenin de bakan beyin çok iyi bildiği bir hastane olduğunu da söylemek isterim."

"Kimi Kime Şikayet Edeceksin?"

Şikayet etmeyi düşündüklerini ancak ailesinin "kimi kime şikayet edeceksin ki?" diyerek bu düşünceden vazgeçtiklerini aktaran vatandaş, özel hastanelerde tedavi almanın zorluğuna dikkat çekti. Yoğun bakım sürecinden bahsederken, hastanenin kendilerinden peşin ödeme talep ettiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Yoğun bakım süresi sonunda servise alacağız öncesinde 2-3 günlük parayı peşin istediler, yatış işlemleri için. O sürede gözünüz bunları görmediği için yaklaşık 30 bin TL ödedik. Sonraki süreçte ise 5. gün muhasebe tarafından aranıp, xxx tutarında harcamanız var, ödeme yapabilir misiniz diye resmen taciz edildik."

Vatandaş, ailesinin yaşadığı maddi baskıyı ve sıkıntıları vurgulayarak, hastaya gereken özenin gösterilmediği yönünde endişelerini de paylaştı.

"Ne bileyim hastaya hangi iğneyi yaptı, hangi şırıngayı kullandı. Yoğun bakım sürecine dair hiçbir ödeme yapmadık, bahsettiğim ödeme tutarları serviste yattığı süre içindir," ifadeleriyle hastanenin fahiş fiyatlandırma politikalarına tepki gösterdi.

Bu paylaşım, sosyal medyada büyük yankı uyandırarak, sağlık hizmetlerindeki denetim eksikliğini bir kez daha tartışmaya açtı.