Yarışmanın jüri üyeleri Berfu Yenenler, Selen Soyder, Gizem Karaca, Amine Gülşe ve Neşe Erberk, 20 finalist arasında yaptıkları değerlendirmeler sonucunda "Miss Turkey Top 5" listesini belirledi. Yarışma gecesine damgasını vuran finalistler şunlardı: 2 numara İdil Bilgen, 4 numara Aylin Molla, 8 numara Cemre Üker, 9 numara Melissa Öykü Yorulmaz ve 11 numara Candan Şeviktürk.

İdil Bilgen Miss Turkey 2024 Kraliçesi Seçildi

Güzelliği ve zarafetiyle dikkat çeken 2 numaralı finalist İdil Bilgen, Miss Turkey 2024 yarışmasında birincilik tacını kazandı. Yarışma boyunca gösterdiği performansla öne çıkan Bilgen, Türkiye’nin en güzel kızı unvanına layık görüldü. Tören sırasında yaşanan heyecan ve Bilgen’in zaferi, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

İdil Bilgen'in Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olduğu bilgisi de yarışmanın ardından hızla yayıldı. Hem akademik başarıları hem de güzellik yarışmasındaki başarısı, kamuoyunda büyük ilgiyle karşılandı.

Yeni Kraliçenin Babası Tanınmış Bir Büyükelçi

İdil Bilgen’in aile yaşamı da merak konusu oldu. Babasının, ülke çapında tanınan bir büyükelçi olduğu bilgisi sosyal medyada dikkat çekti. Türkiye’nin yeni güzellik kraliçesi, hem eğitim hayatındaki başarıları hem de aile kökenleriyle büyük ilgi görüyor. Bu başarılarla İdil Bilgen, Miss Turkey tacını gururla taşımaya devam ediyor.