ADÜ, bu kez de cinsel taciz iddialarıyla gündeme geldi. 2022 yılında lisans eğitimini derece ile tamamlayan B.A, yine 2022 yılında yüksek lisansa kabul edildi. Yüksek lisans mülakatına giren B.A, mülakatın ardından Doç.Dr.Ç.D’nin kendini danışman olarak seçmesini istediğini söyledi.

Adü’de Cinsel Taciz Iddiası (2)

Kayıt döneminde Ç.D ile 2 kez karşılaştığını aktaran B.A, doçentin kendisine beden eğitimi bölümünü seçmesini tavsiye ettiğini, danışman olarak da kendisini seçmesini istediğini söyledi. B.A, kendisinin bölümü olması sebebiyle beden eğitimi bölümünü seçtiğini, danışman olarak da Ç.D’yi tercih ettiğini söyledi.

1-6

“Beni odasına davet ediyordu”

Genç kız, Doç.Dr.Ç.D’nin kendisini sık sık araştırma yapmak ve yardım için odasına davet ettiğini ileri sürdü.B.A, Ç.D’nin eşinin de aynı fakültede olmasından dolayı iletişimlerinin iyi olduğunu söyledi.

2-3

CİMER’e başvurdu

B.A, Doç.Dr.Ç.D hakkında CİMER’e şikayet dilekçesi gönderdi. Dilekçede, Ç.D’nin eşi E.D’nin de kendisini tehdit ederek danışmanını değiştirmesini istediği, yapmazsa okuldan uzaklaştırmakla tehdit ettiğini öne sürdü.

3-3

“Bu olay okul hayatımın bitmesine…”

B.A dilekçesinin devamında, "15 Şubat 2023 tarihten itibaren E.D. eşine karşı cilve yaptığımı ve elde etmeye çalıştığımı ima ederek beni suçlamış ve bana telefondan ağır ithamlarda bulunarak taciz etmiş ve okulumla ilgili mobbing uygulamaya başlamıştır. Danışmanımı değiştirip dilekçe yazmam için tehditte bulunmuşlardır. Depremden dolayı derslerin uzaktan olması derslerde kolaylık sağlasa da psikolojik olarak bana baskı, taciz, mobbing uygulanması, okuldan attırmakla tehdit edilip, E.D. tarafından ilde, gençlik spor kurumunda, üniversitede eşini savunup adımı kötüye çıkartmıştır. Üniversitede ve spor camiası olayı aleyhime duymuştur. Bunun sonucunda psikolojimin bozulmasıyla 5 ay psikolojik tedavi gördüm. Şikayetimi yapmak için psikolojimin hazır olmasını bekledim. Kendileriyle iletişim yollarını kesmiş olmama rağmen yakın zamana kadar Ç.D.'den mail, E.D.'den mesaj aldım. Bu psikolojimi tekrar etkilemektedir. Bu olay okul hayatımın bitmesine, geleceğime zarar vermiş, kişilik haklarımı zedelemiştir. Tüm belgelerim yüklüdür. E.D.ye karşı kadın olarak anlayış göstermekteyim. Ama yaptığı hakaretleri görmezden gelemem" ifadelerini kullandı.

4-3

2019’da da benzer iddialar gündeme gelmiş

2019 yılında da Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Ç.D’nin okuldaki kadın öğrencileri taciz ettiği iddia edilmişti. Defalarca hocasının sözlü tacizine uğradığını anlatan kadın öğrenci, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, Ç.D’nin kendisine sürekli düşük not verdiğini, ardından odasına çağırarak öpmek istediğini iddia etmişti.

Öğrenci, suç duyurusu için kaleme aldığı dilekçesinde, Ç.D’nin kendisine sürekli düşük not verdiğini, ardından odasına çağırarak öpmek istediğini ifade etti. Sistematik hale geldiğini bildirdiği tacize artık dayanamadığını anlatan öğrenci, Ç.D’ye ait olduğunu belirttiği ses kaydını da Savcılığa iletti.

Soruşturma devam ederek bir taciz iddiası daha

2019’daki soruşturma sürecinin devam ettiği dönemde, Ç.D.’nin düzenlenen özel yetenek sınavları sırasında başka bir kadın öğrenciyi de taciz ettiği iddia edilmiş, öğrencinin ailesinin taciz iddiası üzerine okula gelerek hem Ç.D. hem de okul yönetimine tepki gösterdiği gündeme gelmişti.

Bu haber Haber Aydın editörleri tarafından derlenmiştir. İçerikle ilgili bilgiler açık kaynaklardan toplanmıştır.