Başkan Künkcü, Ticaret Bakanlığı’nın kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını haftada bir gün kapanma zorunluluğundan muaf tutan yeni kararını değerlendirdi. Künkcü, bu düzenlemenin esnafın iş yükünü hafifletmekle kalmayıp, müşteri memnuniyetini de artıracağını vurguladı.

Aydın Dikkat! Kuaförlerle Ilgili Karar Alındı

Kadın kuaförleri ve güzellik salonları istedikleri zaman tatil yapabileceğini belirten Başkan Künkcü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının haftada bir gün kapanma zorunluluğundan muaf tutulması, esnafımız için büyük bir rahatlama sağlayacak. Bu değişiklik, özellikle yoğun çalışan kadın kuaförlerimiz ve güzellik salonlarımızın iş sürekliliğini sağlayarak, müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmelerine imkan tanıyacaktır. Bakanlığımızın, esnafımızın taleplerini dikkate alarak böyle bir düzenleme yapması bizler için son derece memnuniyet vericidir” ifadelerini kullandı.

Aydın Dikkat! Kuaförlerle Ilgili Karar Alındı (2)

Künkcü, bu yeni düzenlemenin Türkiye genelinde geçerli olacağını ve tüm illerdeki ilgili esnaf ve sanatkarların bilgilendirileceğini belirtti. Aydın'daki kadın kuaförleri ve güzellik salonlarının da bu değişikliğe hızla uyum sağlayacaklarına inandığını ifade eden Künkcü, "Esnafımız, müşterilerinin taleplerine en iyi şekilde yanıt verebilmek için bu esnekliği en iyi şekilde kullanacaktır. Bu kararın tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Künkcü, ayrıca Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak, üyelerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ve yeni düzenlemenin tüm esnaf tarafından doğru şekilde uygulanması için gerekli adımların atıldığını sözlerine ekledi.